1. Home
  2. Vesti
  3. Seat najavljuje obnovu Ibize, Arone i Leona
Seat najavljuje obnovu Ibize, Arone i Leona
4

Seat najavljuje obnovu Ibize, Arone i Leona

255
4
Podelite sa prijateljima:

Ovo nisu laka vremena za Seat. Popularni automobilski brend mora da donese konačnu odluku u pogledu svoje najbliže budućnosti. Poslednjih meseci bilo je mnogo spekulacija o tome šta će se dogoditi sa španskom kompanijom dok evropska automobilska industrija ubrzava svoj proces prelaska na električne automobile. Najnovije informacije su jasne u tom pogledu, budućnost Seata leži u električnim skuterima i mikromobilnosti.

Seat se pojavio na ovogodišnjem Salonu automobila u Barseloni. Ovaj važan automobilistički događaj, poznat i kao Automobile Barselona, bio je okruženje odabrano da objavi najnovije ekonomske rezultate i otkrije neke naznake o najbližoj budućnosti brenda automobila. U centru pažnje su tri modela od vitalnog značaja za Seat – Ibiza, Arona i Leon.

Španski proizvođač je naveo da već radi na obnovi ovih modela. To su modeli koji, zajedno sa Atecom, generišu najveći deo prodaje na španskom tržištu.

Seat Ibiza i Arona su poslednji put ažurirani u aprilu 2021. godine. Oba modela ne mogu dalje da produže svoj komercijalni životni ciklus bez ažuriranja. U normalnoj situaciji, Ibiza i Arona bi dobili novu generaciju pre 2025, a način ažuriranja koji španska marka priprema je nepoznat. To će svakako biti druga restilizacija.

Što se tiče obnove Leona, to će biti fejslift, kao i kod njegove braće iz VW grupe koji dele isti DNK. Četvrta generacija španskog kompakta izbila je na scenu u turbulentnoj 2020. godini. Stoga je došlo vreme da se ova generacija ažurira inovacijama u pogledu dizajna, tehnologije i na nivou mehanike.

Ažuriranje Ibize, Arone i Leona će biti od ključnog značaja za španski brend da nastavi sa prodajom hibridnih plug-in modela i efikasnih automobila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem do kraja ove decenije. U centru pažnje je sudbonosna 2030. godina, u kojoj će se materijalizovati proces transformacije Seata. Više neće biti automobilski brend već će se skoncentrisati na mikromobilnost, deljenje vozila i pretplate.

Seat je potvrdio da priprema svoj proces elektrifikacije koja će „biti drugačija“. Uzimajući Seat Mo kao referencu, u centru pažnje su električni motocikli, električni skuteri i druga rešenja za urbanu mobilnost.

AutoRepublika

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Prilicno kontradiktorne vesti: 1. „Budućnost Seata leži u električnim skuterima i mikromobilnosti.“ Sasvim novi stav! 2. Nova sminka Leona je 100% kopija Cupre?! Da li rukovodstvo VW korporacije zna sta hoce??? S obzirom na aktuelnu trzisnu relaciju SEAT-Cupra, bilo je nagovesteno da ce Cupra u potpunosti preuzeti program SEATa sto bi znacilo njegovo gasenje. Nista tragicno, bili bi to isti automobili u drugom pakovanju i sa boljim, sportskim imidzom. Medjutim, stav iz tacke 1. otvara novu mogucnost opstanka SEATa: podela programa tako sto bi SEAT preuzeo donji segment, A i B, a Cupra sve iznad toga. Ovde nedostaje „amin“ VW… Pročitaj više »

Izmenjeno 11 meseci pre od strane Matija
Matori

Kako ovo deluje sportski?

Matori

Mada, ima raznih sportskih disciplina.

moron

Sada pogledah aktuelni cenovnik Leona za Srbiju. Neverovatni su. Treba da kupiš treći paket opreme da bi dobio barem zadnje parking senzore ? U 2023. godini ??? A toliko parking senzora ima i top paket ?
Ovi su prevazišli nakadašnje isposničko paketiranje Škode pod dirigentskom palicom „Auto Čačka“, jer su se čak i oni ( DELOM ) u medjuvremenu „opasuljili“.