1. Home
  2. Vesti
  3. Audiju se za 3% “osušila” prodaja u januaru
Audiju se za 3% “osušila” prodaja u januaru
0

Audiju se za 3% “osušila” prodaja u januaru

239
0
Podelite sa prijateljima:

Audi AG je sumirao januarske, globalne prodajne rezultate, a oni svakako neće obradovati članove upravnog odbora društva. Tokom prvog kalendarskog meseca, nemačka luksuzna marka je isporučila ukupno 144.650 vozila kupcima širom sveta, spram prošlogodišnjih isporuka koje su se zaustavile na cifri od 149.092 automobila.

U saopštenju za javnost nemačke kompanije, se u prvim rečenicama ne može pronaći niti jedan prikazani minus u pregledima prodaje, uprkos očiglednom padu prodaje od 3% u odnosu na uporedni period, čime su nas podsetili na političke predstavnike vladajuće “premijum” garniture.

Naime, Audi se pohvalio rastom prodaje na dva najveća(?!) tržišta: kineskom 5,1% (64.000 isporuka) i nemačkom 1,5% (23.359 prodatih vozila). Rezultat ostvaren u Kini je najbolji u istoriji kompa nije. Ipak, na zaista drugom najvećem svetskom automobilskom tržištu, odnosno u Americi je tražnja pala za 1,8% (14.253 isporuka).

Za globalni pad prodaje, Nemci najviše krive evropsko tržište gde se najveće potonuće dogodilo u Velikoj Britaniji (-27,5%), Španiji (-14,6%) i Francuskoj (-5,8%). Upečatljiv pad su “četiri prstena” doživela i u Meksiku (-32,2%) i Brazilu (-46,9%), ali to neće puno zaboleti finansijskog direktora kompanije jer je i ranije na tim tržištima prodaja bila zanemarljiva.

“Ovu godinu će takođe obeležiti prelazak na WLTP ciklus i pripreme za sledeću fazu testnih procudera, ali i veliki broj novih i privlačnih modela naše marke,” rekao je Martin Sander, direktor funkcije marketinga i prodaje, u okviru Audi AG. “Kod nas u Audiju će fokus biti na elektrifikaciji. Lansiraćemo tri nova čisto električna modela i dramatično ćemo proširiti ponudu PHEV portfolio.”

AutoRepublika

(239)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments