1. Home
  2. Vesti
  3. Tužba protiv Džerija Sajnfilda zbog Porschea plaćenog 1,5 miliona dolara
Tužba protiv Džerija Sajnfilda zbog Porschea plaćenog 1,5 miliona dolara
0

Tužba protiv Džerija Sajnfilda zbog Porschea plaćenog 1,5 miliona dolara

240
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine Džeri Sajnfild, popularni komičar i jedan od najvećih ljubitelja Porschea, je odlučio da proda svoju kolekciju nemačkih automobila preko Goodland Company Amelia Island aukcije. Među njima se našao izuzetno retki model 356A 1500 GS/GT Carrera Speedster iz 1958. godine koji je reklamiran kao jedan od samo 56 proizvedenih.

Ovaj raritet poseduje aluminijsku školjku i jedini je u ovoj verziji koji je zelene boje. Vrednost je procenjena na oko 2,5 miliona dolara, ali na kraju dana novi vlasnik je platio 1,5 miliona dolara. Reklo bi se „ako zvuči previše dobro da bi bilo istina onda verovatno to i nije“ i to se izgleda desilo i u ovom slučaju.

Kupac ovog automobila, firma Fica Frio Limited, je protekle sedmice podnela tužbu protiv Sajnfilda za plaćenu cenu od 1,5 miliona dolara i dodatni pretrpljeni „duševni bol“. Firma tvrdi da je ovaj Porsche „uljez“ i da nije reč o retkom primerku već o običnom 356A koji je napravljen da deluje kao skuplji rođak.

Fica Frio Limited potvrđuje da ih je Sajnfild kontaktirao prošle godine sa izvinjenjem i ponudom da otkupi automobil nazad, ali da smatraju da trebaju da dobiju i dodatni novac za pokušaj prevare. Sajnfildov advokat demantuje ovu priču i kaže da je glumac kontaktirao Fica Frio Limited i zatražio dokaze da je automobil lažan, a da ga je kompanija ignorisala i potom podnela tužbu.

Fica Frio Limited će sigurno imati izuzetno težak posao na sudu pošto je identitet ovog automobila potvrdio Porsche lično, a restaurirala ga je izuzetno ugledna European Collectibles kompanija iz grada Kosta Mesa u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Međutim, ova kompanija kaže da ima dokaz u vidu eksperta sa dugogodišnjim radom u Porscheu. Sajnfild je ranije izjavio da nema kompletnu istoriju automobila i da su šasija i motor sa dva različita primerka 356A nakon što je originalni trkač završio u sudaru tokom trke.

AutoRepublika

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments