1. Home
  2. Vesti
  3. Nova Opel Corsa – prve zvanične fotografije (GALERIJA)
Nova Opel Corsa – prve zvanične fotografije (GALERIJA)
1

Nova Opel Corsa – prve zvanične fotografije (GALERIJA)

771
1
Podelite sa prijateljima:

Opel je prikazao prvi set oficijelnih fotografija za nadolazeću iteraciju Corse. 

Adut nemačkog proizvođača u B segmentu uskoro dobija novu generaciju. Corsa F biće „rođena sestra“ Peugeotovoj 208-ici, sa kojim ujedno deli veliki deo delova, kao i platformu.

Kod razvoja Corse F akcenat je bio postavljen na uštedu mase. Korišćenjem aluminijuma gde god je to bilo moguće što konstrukcijski, što naravno finansijski došlo se do odlične „dijete“ u kojoj je ovaj model izgubio poprilično kilograma. Nova Corsa ima masu od svega 980 kg, što je značajno manje od prethodnog izdanja čija je najlaška verzija imala masu od 1.141 kilogram.

Manja masa doprinosi manjoj potrošnji, samim tim i manjoj emisiji štetnih gasova i u krajnjoj liniji boljim performansama. Što se tiče drugih noviteta, Opel je već najavio da će Corsa F dobiti IntelliLux farove. Ovi farovi koriste prednju kameru za automatske funkcije paljenja i gašenja i prilagođavanja individualnih LED dioda u odnosu na uslove u saobraćaju. Navedena tehnologija već je dostupna u Opelovim modelima Insignia, Mokka X i Astra.

Nemačka marka već je najavila da će Corsa F imati u potpuno električnu varijantu pod nazivom eCorsa. Prema prvim informacijama, ovaj električni mališan trebalo bi da ima autonomiju kretanja po jednom punjenju veću od 300 kilometara.

AutoRepublika 

 

(771)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Perica Rajkovic

Upravo vozim najsnazniju aktuelnu verziju Corse, dakle 1.4 GSi od 150 KS. Ova je zamenila sportsku OPC, koju je Opel ukinuo pocetkom prosle godine. Nova je dakle uveliko u pripremi, po svemu sudeci bice u prodaji na jesen. Vreme je da je Opel, ili ukoliko vise volite PSA, promeni, aktuelna je na muci da isprati konkurencju, racunajuci i vozenu GSi. Vise o njoj ubrzo na Vasem sajtu Auto Republika…