1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Industrija
  5. Prekinut štrajk Audijevih radnika u Mađarskoj – plate povećane za 18 odsto!
Prekinut štrajk Audijevih radnika u Mađarskoj – plate povećane za 18 odsto!
1

Prekinut štrajk Audijevih radnika u Mađarskoj – plate povećane za 18 odsto!

523
1
Podelite sa prijateljima:

Audijevi radnici u Nemačkoj su postigli dogovor u vezi sa povećanjem plata, tako da je obustavljen štrajk započet prošlog četvrta, koji je paralisao fabriku u Đeru, a kao posledicu imao i stopiranje proizvodnje u Ingolštatu.

U štrajku je učestvovalo hiljade radnika, što je dovelo do obustave proizvodnje u pogonu u Đeru, gde se sklapaju A3 sedan, kabriolet verzije, TT kupe i Q3 SUV.

Štrajk u Mađarskoj je direktno uticao na stopiranje prozvodnje u Ingolštatu, zbog nedostatka ključnih komponenata, koje se šalju iz Đera. U Ingolštatu se inače proizvode A3, A4, A5 i Q2 modeli.

Nastavak rada će postepeno biti uspostavljen počev od večeras, rekla je Audijeva portparolka Mitai-Makro.  Ona je odbila da pruži inicijalnu procenu o finansijskoj šteti koju je doneo štrajk.

Dogovor uključuje povećanje od 18 odsto ili minimalno 75.000 forinti (235 evra) mesečno za 2019., saopštio je sindikat.

Audijeva fabrika u Mađarskoj imala je neto godišnje prihode od 7,23 milijarde evra u 2017., što je bilo oko 12 odsto globalnih prihoda marke četiri prstena.

AutoRepublika

 

(523)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Bog te mazo….izborili se za 18%… svaka im čast, a ovi naši iz FIATA…. neka uče kako se radi….