1. Home
  2. Vesti
  3. Zvanično predstavljen novi Audi A1 (galerija)
Zvanično predstavljen novi Audi A1 (galerija)
0

Zvanično predstavljen novi Audi A1 (galerija)

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Audi je prikazao novu iteraciju svog aduta u B segmentu. 

Sami dizajneri kažu da su ideje crpeli iz većih modela kompanije kao što su A7 i A8, ali i iz prošlosti, od čuvene reli legende, modela Quattro. Novi A1 dugačak je 401 cm, a širok 1,74 cm, sa znatno kraćim prepustima nego što je to bio slučaj sa odlazećom generacijom.

Audi nudi A1 u čak 11 boja, a moguće je uzeti i kontrasni kolorit. Pored toga u ponudi su tri boje felni od 18 cola. Uz ovoliko široku ponudu boja, i živopisan enterijer jasno je da je A1 namenjen pre svega mlađim kupcima.

Kako kažu u Audiju, novi A1 ima „najsportskiju kabinu u svojoj klasi“ i suštinski gledano ovo nije daleko od istine. Vidi se blaga usmerenost centralne konzole ka vozaču, što je uvek lepo videti. Uzme li se opciono ambijentalno osvetljenje enterijer postaje još interesantniji, s obzirom na to da ova opcija nudi čak 30 boja za osvetljenje.

Prtljažnik je narastao u odnosu na prethodni model te sada korisna zapremina iznosi 335 litara, a kada se preklope zadnja sedišta ta cifra iznosi 1.090 litara, dok je visina utovarne ivice 67 centimetara.

Što se tiče motora u ponudi će biti široka paleta turbo punjenjih agregata zapremine 1 i 1,5 litara. Što se tiče transmisije dostupni su manuelni šestostepeni menjač, automatski sedmostepeni sa duplom spojnicom, kao i šestostepeni automatik sa duplom spojnicom koji je dostupan samo uz model 40 TFSI koji je ujedno i najsnažniji u ponudi.

(1365)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments