1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 308 dobija novi dizel i osmostepeni automatski menjač
Peugeot 308 dobija novi dizel i osmostepeni automatski menjač
0

Peugeot 308 dobija novi dizel i osmostepeni automatski menjač

813
0
Podelite sa prijateljima:

Peugeot 308 GT dobija osmostepenu automatsku transmisiju, koju je razvio Aisin.

Nakon što su procurele prve fotografije, francuska marka je u potpunosti predstavila osveženi 308. Doduše, dostupna je samo jedna slika popularnog hedžbeka.

Ovo je verovatno jedna od najdiskretnijih restilizacija, jer samo najveći fanovi marke mogu da primete razlike. Urađene su suptilne modifikacije LED farova, dok je i hauba motora drugačija. Najočiglednija promena se tiče prednjeg odbojnika sa revidiranim otvorima i modifikovanim svetlima za maglu.

PSA grupa nije želela da otkrije „zadnjicu“ restilizovanog 308. Međutim, u pres materijalu se navodi da su zadnja svetla osvežena u cilju bolje definicije motiva trostruke kandže.

Što se tiče enterijera, novajlija nastavlja sa prvom generacijom i-Cockpita, tako da neće posedovati visokotehnološku armaturu nove generacije, prisutnu kod 3008 krosovera. Mirror Screen je naravno tu, a francuski pripadnik C segmenta dobija i novu verziju sateliteske navigacije koja podržava glasovne komande, uzu Tom Tom monitoring servis u realnom vremenu.

Ono što je važnije se nalazi „ispod lima“. Naime, dizel GT verzija sa 180 konja sada poseduje osmostepeni automatski menjač, razvijen u saradnji sa firmom Aisin. Peugeot je spomenuo da nova menjačka kutija obezbeđuje uglađeniji i linearniji odzi u odnosu na šestostepenu jedinicu.

Takođe, 308 je prvi Peugeotov model koji će poneti novorazvijeni dizel trrocilindraš sa 130 konja. Ovaj motor poseduje napredan sistem kontrole emisije izduvnih gasova i SCR tehnologiju katalitičke redukcije polutanata.

Kada je reč o benzincima, tu je trocilindarska jedinica sa 130 konja, koja je takođe podvrgnuta modifikacijama. Smanjena je potrošnja, kao i emisija štetnih gasova. Novi PureTech 130 S&S  je uparen sa takođe novom šestostepenom manuelnom transmisijom, koja obezbeđuje oslobađanje punih potencijala agregata.

Restilizacija tokom sredine životnog ciklusa donosi i naprednije bezbednosne sisteme. Peugeot 308 je prvi model kompanije koji će posedovati tempomat sa stop funkcijom, isključivo u saradnji automatskim menjačima, dok ovi sa manuelnim jedinicama dobijaju funkciju od „30 km/h“. Automobil poseduje ni manje ni više nego osam najnovijih sistema podrške vozaču uključujući aktivno upozorenje na izlazak iz vozne trake i aktivno bezbednosno kočenje.

Novajlija će se proizivoditi u fabrici u Sošou u Francuskoj.

(813)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments