1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Volkswagen će prodati manje važne ogranke, ne i Ducati
Volkswagen će prodati manje važne ogranke, ne i Ducati
0

Volkswagen će prodati manje važne ogranke, ne i Ducati

854
0
Podelite sa prijateljima:

U februaru prošle godine, u medijima se pojavila informacija da se Volkswagen priprema da proda neke marke unutar svog portfolija. Razlog je pokrivanje ogromnih troškova izazvanih dizel skandalom. Glasine su u to vreme govorile da je nemački gigant u potrazi za eventualnim kupcima proizvođača kamiona MAN i Scania, dok je kasnije, tokom 2016. sugerisano da bi Ducati mogao biti dodat na tu listu.

Međutim, u aprilu 2017., MAN i Scania su i dalje deo Volkswagen grupe, a Rojters je izvestio da bi Ducati mogao da bude prvi brend koji će otići „na doboš“. Ipak, Volkswagenovi finansijski rezultati su bili vrlo dobri prošle godine, što je nateralo većinu članova nadzornog odbora kompanije ne podrži prodaju čuvene moto marke.

Sada, nekoliko meseci kasnije, stigao je izveštaj da su se predstavnici radnika pridružili nadzornom odboru povodom obustavljanja prodaje Ducatija, bez obzira na eventualnu ponuđenu cenu.

Umesto toga, po The Wall Street Journalu, konglomerat radi aktivno na tome da proda poslove od sekundarne važnosti, na koje se odnosi 20 odsto godišnjih prihoda. Matijas Miler, šef Volkswagen grupe, izjavio je da novi tim radi na prodaju izvesnih ogranaka koji nisu od ključne važnosti. Na pitanje u vezi sa eventualnim spajanjem sa FCA, on je odgovorio da je bilo kakav razgovor u vezi sa takvim dogovorom „spekulacija.“

„Mi smo velika kompanija i nemamo interesa da dodatno rastemo. Bilo je dosta spekulacija u vezi sa FCA, što smo primetili, ali to su samo spekulacije, ništa više“, prokomentarisao je Miler.

 

(854)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments