1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljena perjanica marke: Maxus T90
Predstavljena perjanica marke: Maxus T90
0

Predstavljena perjanica marke: Maxus T90

2.38K
0
Podelite sa prijateljima:

Marka Maxus posluje pod kontrolom kineskog koncerna SAIC, a s njihovih traka ne silaze samo vozila iz segmenta kombija i minvanova, već i pikap kamioneti. Prvi model Maxus T60 je svoj debi imao pre šest godina, a paletu je kasnije pojačala i modernizovana verzija T70. Od sada, najskuplji i najviše prestižan pikap kamionet s oznakama ove kineske marke biće, ovde izloženi Maxus T90.

Šasija novajlije, baš kao i karoserije, pa i set dostupnih pogonskih sklopova je identičan onima s modela T60/T70, ali ipak „devedesetica“ izgleda drugačije. Izrađena je u stilu putničkih modela, pa tako krosover Maxus D60 i ovaj pikap imaju sličnu njušku, s uskim LED prednjim svetlosnim grupama i ogromnom maskom hladnjaka. Više je aplicirano hroma i plastike, što je posebno vidno na zadnjem delu pikap kamioneta.

Proizvođač nema u planu da ponudi radničke verzije ovog pikapa, već će biti dostupne samo modifikacije s četvoro vrata, odnosno putinčkom kabinom s dva reda. Kupci će ipak moći da biraju različite varijante. Neke će dolaziti s dužinom od 5,4 metara, dok će biti i onih za trideset santima dužih.

Razlike će se ticati kako međuosovinskog razmaka, tako i dužine utovarne platforme koja će varirati od 1,5 do 1.8 metara. Pikap kamionet koristi ram na koji je nasađena karoserija s oprugama napred i zadnjom kontinualnom osovinom s oprugama, takođe. Deklarisan je klirens od 22 centimetra.

Kabina odiše neočekivanom dozom prestiža. Potpuno je nov čeoni panel koji inkorporia dva ekrana, sjedinjena na način da se stekne utisak da je jedinstvena ploča u pitanju. Levi monitor predstavlja instrumentacioni klaster dok je desni namenjen očitavanju postavki informativno-zabavnog sistema.

Tu je smanjeni broj tastera, pokretna ručica menjača i električna parkirna kočnica. U ponudi se neće naći skromnija izdanja, dok će top varijanta nuditi kožnu unutrašnjost, elektropokretan prednja sedišta, panoramski krovni otvor, kao i sistem kamera za nadzor nad zbivanjima u punom krugu oko pikap kamioneta.

Originalni Maxus T70, a o njemu smo pisali i u uvodu naveli i link ka tom tekstu, nudi koktel benzinskih i dizel agregata koji razvijaju od 160 do 213 konjskih snaga. Međutim, ovaj T90 polaže pravo na upotrebu biturbo dvolitarske dizel jedinice koja isporučuje 218 konjskih snaga uz najviši obrtni moment na odličnoj koti od 500 Nm.

Motor radi u tandemu s osmostepenim automatskim menjačem, uz spojnicu prikačenu na prednju osovinu, inkorporiranu u sistemu za prenos snage na sva četiri kraja karoserije. Tako je omogućeno da pored standardnih pogonskih režima vožnje 2H i 4H, bude dodat i automatski režim Auto.

U Kini će pikap kamionet Maxus T90 aktivno krenuti u osvajanje izložbeno-prodajnih salona pre nego što se oprostimo od proleća. Jasno je da će ovo biti bogatije uređen model T70, za koji se sada iska ne malih 30 američkih dolara.

Kasnije će se krenuti i sa izvozom novajlije, a nije isključeno da će na ostala tržišta bivati otpreman s znakom drugog brenda na haubi. Na primer, vozila marke Maxus se u Australiji nude s amblemom LDV, dok u Indiji i još nekim azijskim zemljama nose značku MG.

AutoRepublika

(2376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments