1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Seat i Cupra dobili novog stilistu na čelu tima
Seat i Cupra dobili novog stilistu na čelu tima
0

Seat i Cupra dobili novog stilistu na čelu tima

284
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlog leta je Seat ostao bez svog glavnog dizajnera. Španac Alehandro Mesonero-Romanos, koji je bio odgovoran za stil aktuelnih modela iz gama marki Seat i Cupra, je prešao u francuski Renault. Volkswagen grupa je nadomestila gubitak tek sada, a naslednik stupa na radno mesto počev od 1. decembra. Čovek se zove Horhe Diez, i ima špansko državljanstvo.

Diez je angažovan u oblasti automobilskog dizajna poslednjih dvadeset godina, odnosno od 2001. do 2019. Radio je u različitim divizijama unutar Volksvagen grupacije, uključujući i sam Seat. Tako je na primer, vreme od 2011. do  2014. rukovodio odeljenjem za razvoj izgleda spoljašnosti Seatovih vozila.

Među najazapaženijim automobilima u čijem razvoju je Horhe Diez učestvovao, nalazi se i druga generacija sportskog automobila Audi TT, zatim prva iteracija atraktivnog liftbeka Audi A7 Sportback, kao i prošlo pokolenje Seata Ibize, Leona i još nekih modela.

Tokom leta 2019. godine, Horhe Diez se priključio japanskoj kompaniji Mitsubishi Motors i postao je šef evropskog dizajnerskog studija. Još uvek nije vidan njegov doprinos pojavi vozila ove azijske marke, a već tokom ove zime će se, kao što rekosmo, vratiti nazad u otadžbinu. Horhe Diez postaje odgovoran za izgled spoljašnosti i unutrašnjosti budućih vozila marke Seat, baš kao i marke Cupra.

Neka mu je sa srećom, šta drugo?

AutoRepublika

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments