1. Home
  2. Vesti
  3. BMW vraća u život oznaku CSL?!
BMW vraća u život oznaku CSL?!
0

BMW vraća u život oznaku CSL?!

1.27K
0
Podelite sa prijateljima:

Novi šef BMW M odeljenja, Markus Flah, u razgovoru sa novinarima istakao je da postoji ozbiljna mogućnost povratka čuvene oznake CSL. 

Flah je kazao da BMW definitivno penzioniše sufiks GTS, te da su sada u potrazi za novim (starim) rešenjem. „CSL je skraćenica koja bi lako mogla opisati esenciju M odeljenja. Danas definitivno razmišljamo o tome da CSL vratimo u aktuelnu gamu“, rekao je Flah.

On je dodao da će M divizija BMW-a u narednom periodu biti još aktivnija, te da ćemo imati priliku videti nove specijalne edicije nadolazećih modela. „U takvoj situaciji realno je da se oznaka CSL nađe na nekom od automobila“, kazao je prvi čovek M odeljka.

Ukoliko se CSL opet nađe u upotrebi, neće svaki automobil imati svoju specijalnu verziju, već će to biti rezervisano za modele koji će doneti prevagu na tržištu.

„Coupe Sport Lightweight (CSL) oznaka ne mora nužno biti prikačena samo uz kupe modele, vidim i druge mogućnosti“, izjavio je Markus Flah. Ova rečenica svakako se neće dopasti tradicionalnim ljubiteljima bavarskog proizvođača automobila.

Podsetimo, poslednji izdanak ove linije automobila bio je BMW M3 CSL generacije E46. Nova performantna „trojka“ debitovaće ove godine na Salonu automobila u Frankfurtu. Biće interesantno tada videti šta će reći Flah, s obzirom na to da se očekuje da nakon premijere budu objavljene i buduće specijalne edicije.

BMW je već najavio da će šesta generacija M3 ujedno biti i prva sa pogonom na sve točkove. Snaga će stizati od 3,0-litarskog twin-turbo motora sa šest redno postavljenih cilindara. Agregat će dolaziti u dve konfiguracije. Slabija će razvijati oko 485 ks i nalaziće se u “običnom” M3, dok će snažnija varijanta biti u upotrebi kod Competition verzije novog M3 i isporučivaće oko 517 ks.

Dakle, eventualna verzija M3 CSL morala bi da bude pozicionirana kao kruna ponude kod M3 i da ujedno isporučuje više od 517 ks, kao i da obezbedi bolje performanse. Već sama pomisao na to je dovoljna da se svaki istinski ljubitelj automobila naježi…

AutoRepublika 

(1268)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments