1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska vlada izvestila Japance o želji za integracijom Renaulta i Nissana
Francuska vlada izvestila Japance o želji za integracijom Renaulta i Nissana
0

Francuska vlada izvestila Japance o želji za integracijom Renaulta i Nissana

367
0
Podelite sa prijateljima:

Delegacija francuske vlade je informisala Tokio o zainteresovanosti za eventualnom integracijom Renaulta i  Nissana, najverovatnije na način koji podrazumeva da kontrola obe kompanije bude vršena strane jednog holding društva, preneo je danas japanski list Nikkei.

Delegacija, koju je predvodio direktor Renaulta postavljen od strane francuske vlade Martin Vijal, je saglasna sa tim da za predsednika grupe bude imenova Nissanov čovek, prenosi se u izveštaju. Nissan nije bio dostupan za komentar u trenutku pisanja ove vesti.

Već je opšte poznato da je bivši predsednik Nissana, Karlos Gon, uhapšen i da se nalazi u japanskom zatvoru po brojnim optužbama čiji je zajednički imenitelj pronevera. Nakon nekog vremena u odnosu na podizanje prve optužnice, prethodne nedelje je francuska vlada inicirala sastanak upranog odbora Renaulta, čiji je najveći pojedinačni akcionar, kako bi Gon bio smenjen.

Najozbiljniji kandidat da zauzme Gonovo mesto u Renaultu je bivši direktor Michelina, Žan Dominik Senar, kako smo već izveštavali.

“Francuska država, kao akcionar, će se izjasniti. Ono što mogu da vam ja odmah potvrdim jeste da Žan Dominik Senar poseduje sve neophodne kompetencije da preuzme rukovođenje Renaultom,” rekao je francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

AutoRepublika

(367)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments