1. Home
  2. Vesti
  3. SEAT Leon limuzina stiže 2020. da zameni Toledo
SEAT Leon limuzina stiže 2020. da zameni Toledo
0

SEAT Leon limuzina stiže 2020. da zameni Toledo

966
0
Podelite sa prijateljima:

Škoda je odstranila Rapid iz svoje game, zamenivši ga hedžbek modelom Scala. Na taj način, Seat je ostao kao jedini od sestrinskih velikoserijskih marki, bez modela nalik sedanu u svojoj gami. Sada stižu vesti da će umesto nedavno ugašenog Toleda, biti predstavljena limuzinska verzija novog Leona, čiji je proces razvoja u toku.

Ipak, imajući u vidu trend krosoverizacije evropske flote automobila, ne može se reći da je ovo bio očekivan potez, posebno ne, znajući da popularnost Toleda nikada nije bila na nekom posebnom nivou. Mada, Leon sedan bi mogao da promeni tok dosadašnje istorije, a Seat već poseduje iskustvo u pogledu trozapreminskih modela, kao što je na primer bio model Exeo, zasnovan na ingolštatskoj limuzini, ali i model Cordoba.

Izveštaji iz Španije ukazuju na veliku verovatnoću da Leon sedan bude predstavljen tokom 2020. godine, čime bi predstavnik marke iz C segmenta dobio svoju treću karoserijsku verziju.

Novitet će koristiti kompanijsku platformu nazvanu MQB Evo, dok je Toledo počivao na izduženoj arhitekturi modela iz nižih segmenata. Iz ovoga proizilazi zaključak da će fokus proizvođača sa novom verzijom Leona biti na ponudi kvalitetnije postavke, pa se i u putničkoj kabini očekuju plemenitiji materijali.

Kao glavni rivali na tržištu, nameću se Ford Focus, ali i potpuno nova Mazda3, koja u prodajne salone stiže u kasnijem delu ove godine.

Za novi Leon se očekuje primena istih pogonskih sklopova, uključujući i hibridne, kao kod ostalih modela VW grupacije, a što znači implementaciju TSI i TDI jedinica poslednje generacije. Za očekivati je i PHEV verziju koja bi uključivala jednolitarski TSI motor.

AutoRepublika

(966)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments