1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen predstavio novi model iz I.D. porodice – Roomzz
Volkswagen predstavio novi model iz I.D. porodice – Roomzz
0

Volkswagen predstavio novi model iz I.D. porodice – Roomzz

218
0
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine, na Salonu automobila u Parizu, Volkswagen je debitovao sa sportskim hedžbekom pod I.D. Neo oznakom i najavio njegovu serijsku proizvodnju predviđenu za kraj ove godine. Neo je tako postao prvi električni Volkswagen pod novom strategijom kompanije koja predviđa da električni proizvodi zamene dosadašnje dizele.

Dakle, narednih godina su usledeli i I.D. Crozz (manji krosover), I.D. Buzz (manji kombi), I.D. Vizzion (poveća limuzina) i I.D. R (sportski prototip). Većina njih će ući u serijsku proizvodnju do 2022. godine, a familiji se sada pridružio još jedan manji krosover pod I.D. Roomzz oznakom.

Predstavljanjem na ovogodišnjem Salonu automobila u Šangaju, Roomzz će se pojaviti u prodaji početkom sledeće godine.

Ovaj koncept pruža baterije zapremine 82 kWh i maksimalni domet od 450 kilometara koliko je moguće voziti između dva punjenja baterija. On kobinuje i dva električna agregata i pogon na sva četiri točka. Prema izveštaju nemačkog proizvođača vozila, ubrzanje do 100 km/h iznosi 6,6 sekundi dok je maksimalna brzina limitirana na 180 km/h.

Sa dizajnerske strane, Roomzz prati već viđenju dizajnersku školu sa I.D. modela, a detalj koji privlači najviše pažnje su vrata koja se otvaraju u horizontalnom pravcu. Iako su šanse gotovo nepostojeće da će takva vrata ući u serijsku proizvodnju, i dalje je zanimljivo videti kako proizvođači razmišljaju da povećaju praktičnost i ulaz, to jest izlaz iz vozila na uskim parking mestima.

Koncept donosi i dva reda sedišta sa prostorom za četiri odrasle osobe, ali Volkswagen je već potvrdio da će serijski model pružati tri reda sedišta sa prostorom za osam putnika. Svako sedište, osim vozačevog, će moći i da se rotira pod uglom do 25 stepeni, a u ponudi će biti i autopilot punog formata.

Nagađa se da bi se proizvodnja mogla odvijati u američkoj saveznoj državi Tenesi zajedno sa modelom Atlas, a globalna prodaja će usledeti sledeće leto.

AutoRepublika

(218)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments