1. Home
  2. Vesti
  3. Renault objavio prodajne rezultate za prošlu godinu
Renault objavio prodajne rezultate za prošlu godinu
2

Renault objavio prodajne rezultate za prošlu godinu

334
2
Podelite sa prijateljima:

Sa jednim okom nužno usmerenim ka Japanu i pravosudnom sistemu te zemlje, iz Renaulta je juče stigla objava u pogledu ostvarenih prodajnih rezultata grupe za 2018. godinu, koji ukazuju na minimalan pad tražnje za vozilima koja silaze sa proizvodnih traka grupacije, u odnosu na lanjski komparativni period.

Tokom prethodnih 12 meseci, Renault grupa, u čijem sastavu posluje više marki – Renault, Dacia, Lada, Samsung kao i kineski brandovi Jinbei i Huasong – prijavila je ukupan broj od 3.884.295 prodatih vozila, što predstavlja rast od 3,2% u odnosu na 2017. godinu

Nažalost po francusku grupu, rastu se može zahvaliti isključivo kineskim markama Jinbei i Huasong koje su postale deo grupacije pre godinu dana. Kada bi njihovi rezultati bili isključeni iz analize, bilo bi jasno da je, zapravo, grupa kakva je bila tokom 2017. godine, zabeležila mali pad prodaje od 1,2%.

Negativnom rezultatu korporacije je najviše doprinela glavna marka Renault, koja je isporučila za 5,2% manje vozila tokom 2018. godine, odnosno prodato je ukupno 2.532.567 vozila sa oznakama francuskog brenda, u tom periodu. Samsung, južnokorejska marka, suočila se sa dvocifrenim padom popularnosti među kupcima – 14,9% (84.954 isporuka).

Sa druge strane, imamo svetao primer istočnoevropskih marki Dacia i Lada. Rumuni su isporučili za 7% više vozila (700.798 primeraka), dok su Rusi ozbiljno dobili na zamahu, uz rast od 18,7% (398.282 prodatih primeraka).

„Grupa je zabeležila rast na tržištima Rusije, Brazila i Afrike, čime je eliminsan negativan uticaj brojnih faktora koji su pogodili industriju, mimo Evrope,” piše u izjavi koju je potpisao potpredsednik Renaulta zadužen za prodaju, Olivier Murgue.

Što se tiče prognoza za tekuću godinu, Renault je izneo očekivanje da će doći do blagog rasta tražnje za vozilima grupe, i to prevashodno u drugom polugodištu.

Neznatan rast se očekuje ponajpre zbog najavljenih važnih ovogodišnjih premijera, među kojima se ističe gradski mališan Clio.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

A na ruskom tržištu Daciu prodaju sa značkom Renola, i opet su u minusu sa brojem prodatih vozila (Renault).
A neke modele Dacie idu sa značkom Lade, te eto i porasta tržišnog udela Lajke.

Balkanboj

Talk a little bit more about rebranding:

Guess the car?

https://www.nissan.ru/vehicles/new-vehicles/terrano.html