1. Home
  2. Vesti
  3. Osveženi Ford Mondeo predstavljen na Salonu automobila u Briselu
Osveženi Ford Mondeo predstavljen na Salonu automobila u Briselu
1

Osveženi Ford Mondeo predstavljen na Salonu automobila u Briselu

1.71K
1
Podelite sa prijateljima:

Najpodesnija reč kojom bi se mogla opisati restilizacija jeste “suptilno”. Na prednjem kraju vozila je preoblikovan odbojnik, koji sada poseduje niže pozicionirane usisnike vazduha i svetla za maglu, a na taj način je celo čelo Mondea poprimilo više sportski izraz.

Zavisno od specificirane linije opreme, moguće je dobiti i različito dizajniranu rešetku hladnjaka, kao i točkove od lake legure. Za razliku od modela Fusion sedan, koji se nudi u Americi, evropski Mondeo ostaje veran identičnom obliku prednjih svetlosnih grupa, koji je posedovala verzija pre restilizacije.

Zadnji kraj limuzine, hedžbeka i karavana krasi hromirana lajsna koja, po već odomaćenoj ideji u automobilskoj industriji, povezuje dve sekcije zadnjih svetlosnih grupa.

Promene koje nisu vidljive golim okom, značajno su temeljnije, pa je osveženi Mondeo sada dostupan sa osomostepenom automatskom transmisijom.

Ostale novotarije uključuju uvođenje opcije adaptivnog tempomata sa “stani-kreni” funkcijom i inteligentnim limiterom brzine kretanja koji funkcioniše u sadejstvu sa sistemom za raspoznavanje saobraćajnih znakova. Pored toga, nov je i ekran osetljiv na dodir, dijagonale 8.0 inča, koji je deo novog Sync 3 info-zabavnog sistema, koji nudi i Apple CarPlay i Android Auto opcije konektivnosti.

Na tržištu Evrope, novi Mondeo karavan će biti dostupan i sa hibridnim pogonskim sklopom koji isporučuje ukupno 138kW snage. Hibrid uključuje dvolitarski benzinac, koji funkcioniše u Atkinsonovom ciklusu, kao i elektromotor koji energiju dobija iz litijum jonske baterije, kapaciteta 1,4 kWh. Ford očekuje da hibridni modeli budu čak polovina prodajnog miksa svih verzija Mondea.

Pored hibrida, u ponudi će se naći i najnoviji Fordov EcoBlue turbodizel motor, zapremine 2.0 litra, koji zamenjuje staru 2.0 TDCi jedinicu, a biće dostupan sa isporukom 110 kW ili 140kW izlazne snage.

AutoRepublika

(1707)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako ja dobro videh cenovnik za mondeo u SLO ( gde je već dostupan i ovaj FL hibrid ), nakon fejslifta čak i u top izvedbama elementi aktivne bezbednosti kao što su AEB, ACC i „slično“, ostaju samo „opcija“.
A kada je na NCAP-u testiran (2014.), imao je (za današnje pojmove) veoma smešnu aktivnu bezbednosnu opremu, pri čemu je deo toga na testiranom vozilu čak bilo i opciona oprema.
https://cdn.euroncap.com/media/4604/euroncap_ford_mondeo_2014_5stars.pdf
Danas da ga pošalju (u serijskoj opremi) na NCAP, prošao bi kao bos po trnju.