1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Sorento debituje sledeće godine a isto kao i Sportage, krasiće ga kutijast dizajn
Novi Sorento debituje sledeće godine a isto kao i Sportage, krasiće ga kutijast dizajn
0

Novi Sorento debituje sledeće godine a isto kao i Sportage, krasiće ga kutijast dizajn

306
0
Podelite sa prijateljima:

Na internetu su se pojavile prve špijunske fotografije korejskog krosovera Kia Sorento koji bi trebao da u narednoj generaciji, debituje za modelnu 2021. godinu. Prototip primerak je obložen veoma masivnim slojem kamuflaže, pa je potpuno besmisleno prikazivati ga, jer ne daje nikakav uvid u to kako će novitet izgledati, izuzev što je jasno da je maska hladnjaka dizajnirana u stilu “tigrovog nosa”.

Izvori bliski korejskom proizvođaču tvrde da će novi Sorento, kodnog naziva MQ4, pretrpeti značajne promene po više osnova. To se odnosi na dizajn vozila, voznu dinamiku, kao i ekološke parametre. Novajlija će biti ponuđen kupcima u hibridnoj verziji kao i u varijanti koja omogućava punjenje baterijske jedinice (PHEV).

Promocija Sorenta koji bi za pogon koristio električnu energiju proizvedenu korišćenjem vodoničnih gorivnih ćelija (FCEV) nije potvrđena, ali je veoma moguće da će krosover srednje veličine iz Koreje, biti moguće naručiti i sa ovim pogonskim sklopom, posebno znajući da je ovaj model u cenovnom smislu pozicioniran veoma visoko.

Da su izgledi za promocijom FCEV verzije Sorenta ozbiljni, govori i činjenica da se model sa ovim pogonskim sklopom već prodaje na matičnom tržištu (ali ne u Evropi i Americi).

“Razmatramo opciju sa vodoničnim gorivnim ćelijama. Interesantna nam je za budućnost i za eventualnu primenu u vozilu višeg segmenta,” izjavio je Artur Martins, potpredsednik funkcije marketinga divizije Kia Motors Europe. “Ali, odluka pomalo zavisi i od razvoja situacije na evropskom tržištu. FCEV koncept je verovatniji na većem automobilu, prevashodno zbog spremnosti kupaca da izdvoje više novca za gabaritnije vozilo.”

Pored ove njegove izjave, još što-šta se dalo saznati iz istupa ovog zvaničnika Kije. Novi Sorento će debitovati krajem sledeće godine, a radi se o modelu koji će u potpunosti opravdati definiciju “nova generacija”.

Izvesno je da će novitet deliti više detalja i generalni stilski pravac koji je definisao nedavno predstavljeni krosover Kia Telluride, a to isto se odnosi i na manji, na evropskom tržištu, veoma uspešni krosover Sportage.

Jasno je i da će buduća vozila korejskih marki koristiti najnoviju tehnologiju kojom raspolaže grupa, uključujući i krovni sistem solarnih panela, o kome je veoma mali broj detalja dostupan široj javnosti.

AutoRepublika

(306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments