1. Home
  2. Vesti
  3. Smestio 27 osoba u terenac, pa napravio smrtonosni sudar
Smestio 27 osoba u terenac, pa napravio smrtonosni sudar
4

Smestio 27 osoba u terenac, pa napravio smrtonosni sudar

685
4
Podelite sa prijateljima:

Fordov veliki terenac Expedition je jedan od najvećih serijskih automobila na američkom tržištu. Dugačak je približno 5,4 metara i može komotno da preveze devet osoba, ali verovatno ni sam Ford nije smatrao da će neko uspeti da smesti čak 27 odraslih individua u njegov model. Ova vest se pojavila na gotovo svim automobilskim sajtovima tokom prethodnih dana i verovatno za nju niko ni ne bi saznao, da se kojim slučajem vozač nije slupao, a takav ishod je rezultirao s čak 13 smrtnih slučajeva.

Sve je započelo tokom ranih jutarnjih časova u malom gradiću udaljenog oko 160 kilometara istočno od San Dijega u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, gde su policijske snage zatekle direktan sudar spomenutog Expeditiona sa većim kamionom.

Do incidenta je došlo u 6.15h ujutro po lokalnom vremenu, a kako se navodi u policijskom izveštaju, terenac se verovatno nije zaustavio na semaforu koji je pokazivao crveno svetlo, već je izašao na glavni put. Sa sporedne ulice direktno u njega je udario kamion Peterbilt i zatim da odgurao nekoliko metara.

Na prvi pogled takav sudar nije redak, i u državi gde godišnje pogine preko 40.000 osoba u saobraćajnim nesrećama nije ni iznenađujući. Međutim, policijske slage su se zaprepastile kada su počeli da broje povređene i stradale.

Bilo ih je ukupno 27, a među njima 12 mrtvih na licu mesta uz još jednu osobu koja je preminula na putu do bolnice (iako su neki mediji preneli vest da je stradalo 15 osoba, ta brojka će se kasnije pokazati neistinitom). Udarac je bio toliko jak da su mnogi ispali iz terenaca kada je došlo do nesrećnog slučaja.


Pošto se sudar desio svega 17 kilometara severno od američko-meksičke granice, na lice mesta je izašla i granična policija da utvrdi da li je neko od spomenutih 27 osoba ilegalno u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovaj predeo Kalifornije je veoma poznat po poljoprivredi, pa mnogi smatraju da je reč o sezonskim radnicima iz Meksika koji su stigli u Ameriku da zarade koji dolar, a još uvek nema potvrđenih informacija o tome da li su protivzakonito prešli granicu.

Nije isključena ni mogućnost da je vozač ono šta se “preko bare“ zove “kojot“, a reč je o ljudima koji ilegalno transportuju narod iz Centralne Amerike u zamenu za finansijsku nadoknadu.

U međuvremenu je policija otkrila i neke druge detalje, a ono šta većinu interesuje kako je 27 osoba uspelo da stane u Expedition. Spominju da su drugi i treći red sedišta eliminisani tako da su putnici (inače godina od 15 do 53) zapravo čučali dok se vozilo kretalo.

Vozač kamiona je izjavio da se Ford nije uspeo zaustaviti na znaku “stop“ već da je nastavio da se kreće, a težina tolikog broja osoba je sigurno igrala veliku ulogu u toj odluci.

I tako se ugasio američki san za 13 mladih života koji, čak iako su nezakonito prešli granicu, su samo pokušavali da zarade koji dolar u nadi za boljim životom.

AutoRepublika

(685)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

užas, gledali da se što više njih prevezu do posla, a sad polovna mrtvih, sezonski radnici…
Kod nas na jugu, ranije pogotovo, mada i sada, kada se beru marele / višnje, prolaze kamioni sa ceradom, a u njima po 30-50 radnika, romi i srbi, isto, sezonci koji gledaju da prežive i zarade neki dinar… viđaju se i traktori, koji u prikolici imaju po 10-15radnika…

Stari Dejan

Jug, višnje… Kolona A- Merošina? 🙂

s mile

Merošina, Prokuplje, Velika Plana, Blace Kuršumlija, kada krene berba, i ludilo, svašta se može videti na putevima…

BB

Ovo me podsjeća na onaj vic crnjak kada se srušio avion Cessna 150 na groblje i isljednici pronašli 335 mrtvih…

C150 je inače dvosjed, školski avion