1. Home
  2. Vesti
  3. Genesis G70 „Severnoamerički automobil godine 2019.“
Genesis G70 „Severnoamerički automobil godine 2019.“
3

Genesis G70 „Severnoamerički automobil godine 2019.“

393
3
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Kona je osvojila naslov u SUV kategoriji, dok je Ram 1500 kamionet godine.

Korejska ekipa ima razloga za radovanje. Osvojene su titule u dve kategorije u izboru za „Severnoamerički automobil, kamionet i SUV godine“. Genesis G70 je osvojio titulu „Severoameričkog automobila godine 2019.“. Ovaj sedan, koji kombinuje sportski i luksuzni aspekt, našao se ispred Honde Insight i Volvoa S60/V60.

Hyundai Kona se našla ispred skupljih i prestižnijih izazivača, Acure RDX i Jaguara I-Pace.

Na kraju, u omiljenoj kategoriji Amerikanaca, kamionetima, titulu je odneo Ram 1500. On se našao ispred novajlija iz General Motorsa, Chevrolet Silverada 1500 i GMC Sierre 1500.

Zbog izjednačenosti u poenima, ove godine je bilo 14 polufinalista, a ne uobičajenih 12. Po pravilima žirija, kada dva vozila dobiju isti broj bodova, oba nalaze svoje mesto na listi.

Prošle godine je naslov otišao u ruke Honde Accord, koja je pobedila Kiju Stinger i Toyotu Camry. Lincoln Navigator je bio najbolji kamionet ispred Ford Expeditiona i Chevrolet Colorada ZR2. Volvo XC60 je proglašen za najbolji SUV, ispred Honde Odyssey i Alfe Romeo Stelvio.

Pedeset četiri sudije su glasale za pobednike u svakoj kategoriji. Članovi žirija su članovi različitih publikacija, internet portala i ostalih medija iz SAD i Kanade.

AutoRepublika

 

(393)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ovi izbori za automobil godine su, po pravilu, idealan poligon za nelegalnu trgovinu uticajem, Ne znam samo zašto to (kroz simulovane pravne poslove) proizvođači plaćaju, kada niko od publike ne veruje plasmanu.

Tito

Staro dobro lobiranje na delu. OK, to je u SAD sasvim legitimno, mada je naprosto smešno. Poređenje G70 sa Insightom i Kone s RDX je potpuno besmisleno, naravno u korist Japanaca. Voleo bih da vidim tog čoveka koji bi odabrao Konu pre RDX i G70 pre Insighta… Takav ne postoji, sem ako nije dileja.

Yankee

Niko ih ne poredi. Gleda se kako obavljaju posao za koji su napravljeni, a ne medjusobno poredjenje.