1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Tiguan dobio nove pogonske grupe za Evropu
Volkswagen Tiguan dobio nove pogonske grupe za Evropu
0

Volkswagen Tiguan dobio nove pogonske grupe za Evropu

683
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa proživljava teške i bolne trenutke u vezi sa tranzicijom ka WLTP protokolu. Mnoge verzije nisu sertifikovane na vreme, što je prisililo nemačkog proizvođača da suzi gamu. Među mnogobrojnim žrtvama, našao se i Volkswagen Tiguan. Ipak, VW je konačno uspeo da prilagodi paletu agregata za ovaj model, tako da su sada svi usklađeni prema Euro 6d-TEMP normi.

Uvodni benzinski motor sa oznakom 1.4 TSI je penzionisan, čime se otvorilo mesto za promociju nove pogonske grupe sa 1.5 TSI Evo značkom, iako se ova rokada dogodila znatno ranije kod ostalih modela na evropskom tržištu. Novi motor je ponuđen u verzijama koje odbacuju 130 ili 150 konjskih snaga, ali je jedina opcija pogonskih točkova fokusirana na prednju osovinu. Transmisija je rešena upotrebom sedmostepene DSG jedinice, i to samo na snažnijoj verziji.

Unapređen je još jedan, benzinski motor sa oznakom 2.0 TSI, pa je kao posledica toga, sada nešto snažniji i nudi 190 umesto dosadašnjih 190 konjskih snaga. Isti motor, ali sa više konja, nalazi se stepenik iznad u odnosu na prethodnu opciju, a isporučuje 230, umesto ranijih 220 konjskih snaga. Ovako pogonjeni Tiguan, moguće je dobiti jedino uz DSG transmisiju i pogonom na sve točkove.

Što se dizela tiče, tu je neizbežna 2.0 TDI jedinica u dve verzije (150 i 190 “konja”). Dizel motor koji isporučuje 115 “grla” jednostavno je isključen iz ponude, ali se na listi opcionala našla jedinica iste zapremine, koja uz asistenciju dva turbo punjača sada nudi impozantnih 240 konjskih snaga, što je bilo dovoljno da se ovaj motor nađe pod haubom i češkog krosovera Škoda Kodiaq RS.

Ovakom motorizovani primerci Tiguana već su počeli da pristižu u evropske salone, a biće postepeno uvođeni u ponudu. Na primer, u Nemačkoj su trenutno dostupne dve verzije ovog krosovera: 1.5 TSI i 2.0 TDI, oba sa po 150 konjskih snaga.

AutoRepublika

(683)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments