1. Home
  2. Prezentacije
  3. Porsche Panamera GTS i Panamera Sport Turismo GTS stupili na scenu
Porsche Panamera GTS i Panamera Sport Turismo GTS stupili na scenu
0

Porsche Panamera GTS i Panamera Sport Turismo GTS stupili na scenu

280
0
Podelite sa prijateljima:

Porsche je upravo lansirao GTS verziju Panamere za sportski nastrojene vozače, kao i Panameru Sport Turismo karavan.

Novi modeli su dobili više „vatre“ iz 4,0-litarskog twin-turbo V8 motora, koji sada isporučuje 460 ks i 620 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što znači da raspolaže sa 20 konja i 100 Nm više. Ovaj prirast snage donosi i bolji sprint, koji iz stanja mirovanja do „stotke“ iznosi 4,1 sekundu, dok je maksimalna brzina 292 km/h (Panamera) i 289 km/h (Sport Turismo).

I prethodni model je imao GTS varijantu u ponudi, koja je kreirana da se pozicionira između S i Turbo linija, ali je sada dostupan i Sport Turismo u karavanskoj konfiguraciji.  Pored režima rada motora, GTS modeli dobijaju modifikaciju karoserije, s tim što je klirens smanjen za 10 milimetara u odnosu na regularnu Panameru. Vozačima je na raspolaganju i rekalibrisana verzija PASM sistema aktivnog ogibljenja. Menjač je PDK sa dvostrukom spojnicom i osam stepeni prenosa, koji snagu distribuira na sva četiri točka.

GTS oznaka donosi i revidirani izgled, jer oba modela dobijaju Sport Design paket kao standardan, uključujući čitav niz u crno obojenih elemenata trima, posebno na prednjem delu. Nove specifikacije takođe uključuju i Panamera Design naplatke od 20 cola, dok je kabinski prostor urađen u kombinaciji crne alkantare i anodiziranog aluminijuma. GTS modeli takođe dobijaju i „head-up“ displej, po prvi put u Panamerinoj gami.

Multifunkcionalni volan odlikuje grejani obruč sa polugicama sa menjanje stepena prenosa, što je takođe deo paketa, a Porsche će u ponudu staviti i Interior GTS paket kao opciju, što će kupcima omogućiti da individualizuju neke komponente, poput obrtomera, šavova i logoa.

Panamera GTS i Panamera GTS Sport Turismo su dostupne za porudžbinu.  Panamera GTS u Nemačkoj košta počev od 138.493 evra, dok se za GTS Sport Turismo treba izdvojiti 141.349 evra.

 

(280)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments