1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes uspešniji od BMW-a u protekloj godini u SAD
Mercedes uspešniji od BMW-a u protekloj godini u SAD
0

Mercedes uspešniji od BMW-a u protekloj godini u SAD

339
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je ostao kralj premijum segmenta u SAD i treću godinu u nizu. 

Uprkos padu prodaje od 6,3% u odnosu na 2017. godinu, Mercedes je uspeo da zadrži prvo mesto sa 315.959 prodatih vozila, a u stopu ga prati BMW sa 311.014 prodatih automobila. Bavarci su zabeležili rast prodaje od 1,7% što znači da će se borba u 2019. godini između večitih rivala još zahuktati na teritoriji SAD.

Na trećoj poziciji nalazi se Lexus koji je prodao 298.310 automobila (-2,2% u odnosu na 2017. godinu), dok je četvrti Audi za čije se modele odlučilo 223.323 kupca. Na petom mestu je Tesla uz neverovatan rast prodaje. U 2018. godini ova američka marka prodala je 182.400 automobila, što je za 140.000 jedinica više nego 2017. godine kada su isporučili samo 48.000 četvorotočkaša.

Ukupno, premijum segment zabeležio je manju prodaju nego što je to bio slučaj 2017. godine. Do kupaca je stiglo nešto više od 2 miliona automobila što je pad 0,2% u odnosu na prethodni referentni period.

Mada u senci „nemačke trojke“, nedavno okončane godine u SAD posebno se istakao Porsche koji je zabeležio rast prodaje od 3,2%. Nije ovo neki rezultat vredan divljenja, ali kada se sagleda da je 2018. godina zapravo sedma godina u nizu da Porsche beleži rast prodaje, očito je da se radi o velikom uspehu. Nemačka marka je u prošloj godini u SAD prodala 57.202 automobila, a najpopularniji model ovog brenda bio je Macan za koji se odlučilo 23.504 kupca.

 

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments