1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes S klase od naredne generacije samo kao hibrid
Mercedes S klase od naredne generacije samo kao hibrid
0

Mercedes S klase od naredne generacije samo kao hibrid

457
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedesova perjanica u budućnosti nastaviće da koristi SUS agregate ali samo uz ispomoć elektromotora. 

Nemačka marka poslala je svoje inženjere da „od nule“ izrade novu, sedmu generaciju S klase. Kako kažu prve najave, Mercedes neće nuditi nijedan konvencionalni pogon, već će svi sklopovi biti plug-in hibridi. Osim toga, trokraka zvezda radi na razvoju i potpuno električne varijante S klase koja bi trebalo da čini vrh ponude EQ podbrenda.

EQS odnosno električna S klasa raspolagaće autonomijom od najmanje 500 kilometara po WLTP sistemu merenja, dok će hibridni standardni modeli moći da pređu koristeći samo električnu energiju najmanje 100 kilometara.

Očekuje se da će Mercedes sa sedmom generacijom S klase raskinuti sa tradicijom ponude modela sa kraćim i produženim međuosovinskim rastojanjem. Navodno je zbog rasta E klase proizvođač iz Štutgarta u potpunosti odustao od verzije sa kraćim međuosovinskim rastojanjem i da će u ponudi biti samo duža varijanta.

Što se tiče hibridnih pogonskih sklopova u ponudi će biti SUS agregati sa šest redno postavljenih cilindara zapremine 2,9 i 3 litra. Pored njih tu će biti i V8 motori, a interesantno je da će Mercedes nuditi dizel hibridne varijante, što je prava retkost na tržištu.

S druge strane EQS koristiće dva elektromotora, po jedan na svakoj osovini. Vozaču će na raspolaganju biti najmanje 600 konjskih snaga, a postoje glasine da će nemačka marka plasirati i AMG verziju električne perjanice koja bi mogla razvijati i više od 800 konjskih snaga.

Kada je reč o stilu sedme generacije S klase, Mercedes najavljuje velike promene i upečatljiv dizajn koji će uticati na sve kasnije modele ove kuće.

Nova iteracija S klase naći će se na tržištu 2020. godine.

AutoRepublika 

 

 

(457)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments