1. Home
  2. Vesti
  3. Posle 2018. broj prodatih vozila sa SUS motorima će konstantno biti u padu
Posle 2018. broj prodatih vozila sa SUS motorima će konstantno biti u padu
0

Posle 2018. broj prodatih vozila sa SUS motorima će konstantno biti u padu

538
0
Podelite sa prijateljima:

Sve manje automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem će se prodavati u godinama koje dolaze.

Gotovo svi veliki proizvođači automobila usvajaju elektrifikaciju kao način da poboljšaju efikasnost svojih modela. Ipak, SUS motori će nastaviti da igraju glavnu ulogu u naredne dve decenije, s tim što, kažu stručnjaci, vrhunac prodaje vozila s tradicionalnim pogonom je iza nas.

Nakon razgovora sa ekspertima iz automobilske industrije, Financial Times je objavio sveobuhvatan izveštaj vezan za fosilna goriva. Ono što je interesantno je da nekolicina stručnjaka smatra da smo u 2018. imali vrhunac prodaje automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem. To znači da je rekord dostignut i da neće više nikada biti oboren.

„Vrlo verovatno je da će 2018. ostati zabeležena kao godina sa najvećim brojem prodatih automobila sa SUS motorima, bazirano na globalnim podacima zaključno s oktobrom, uz prognoze za novembar i decembar“, rekao je Felipe Munjoz, globalni analitičar iz JATO Dynamicsa.

U januaru 2018. je predviđeno da će potražnja za vozilima sa SUS motorima rasti do 2022. Ispostavilo se da bi generalan pad prodaje novih automobila u tri glavna regiona, Evropi, SAD i Kini, mogao značajno da utiče na dotičnu prognozu.

„Kada pogledamo 2018. od leta, prodaja automobila na svim važnim tržištima pada. Prodaja modela s motorima s unutrašnjim sagorevanjem neće rasti u budućnosti“, prokomentarisao je Aksel Šmit iz Accenturea.

AutoRepublika

Izvor: Financial Times

 

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments