1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda dobila novi zvučni logotip
Škoda dobila novi zvučni logotip
10

Škoda dobila novi zvučni logotip

5.78K
10
Podelite sa prijateljima:

Novi džingl Škode je inspirisan uvertirom simfolnijske poeme po imenu Vltava, a koju je osmislio jedan od najpoznatijih čeških kompozitora. Biće deo nove reklamne kampanje ovog brenda koji je sreću pronašao u okviru nemačke grupacije Volkswagen.

Nije mimo običaja da proizvođači automobila promovišu i zvučne zapise kao deo idetniteta, pa je tako Škoda izašla s novom muzičkom sekvencom u tom smislu. Šta bi trebalo da donese ova forma predstavljanja? Ideja je da se promoviše muzički potpis kompanije kako bi Česi bili više prepoznatljivi na tržištu. Muzički isečak bi bio emitovan na kraju televizijskih i audio reklama Škode, ali takođe i u drugim porukama zvučno-vizualnog tipa.

Prva primena muzičke sekvence će biti u promotivnim kampanjama. Sama melodija je izabrana u konkurenciji koja je brojala petnaest predloga, pa je kasnije izbor sužen na svega dve melodije od kojih je izabrana pobednička. Poznavaocima ozbiljne muzike će ovaj džingl biti poznat, posebno onima koji cene i vole rad Bedriha Smetane.

„Kada se pojavio predlog da se oslonimo na temu iz Vltave, druge ideje više nisu ni razmatrane u ekipi koja se bavila ovim pitanjem. Vltava je legendarna i predstavlja izraz pokreta, otkrića i u isto vreme promoviše smirujući duh,“ na temu inspiracije kaže Veronika Cajgaus, rukovodilac češkog brenda zadužena za strategiju i proizvodnju sadržaja.

„Logotip je posebno inspirisan uvodnom simfonijskom pesmom koja sadrži razigran i uzdižući motiv. U originalu je odsvirana uz pomoć flauta i dočarava zvukove karakteristične za tok reke, na koji način se dočarava i prizvuk početka putovanja. Međutim, zvučni logotip se oslanja na moderne sintisajzere. Melodija se završava harmoničnim iznenađenjeem i doprinosi pozitivnom duhu koji prati otkriće najdivnijih životnih trenutaka,“ navodi se u saopštenju kompanije.

Na ovom linku možete čuti kako zvuče tih par sekundi.

AutoRepublika

(5778)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Skodi „Vltava“ a nama za novog Yuga „Mars na Drinu“! 🙂

Graficko resenje za slovo „Š“ je veoma dobro!

Izmenjeno 10 meseci pre od strane Matija
Milan Grozdanović

Kada je Mars na Drinu izveden u generalnoj skupstini UN neki su se pobunili jer je to „neprikladna ratna@ muzika. Mozda ce to neke kupce da otera. Svakako zanimljiv predlog.
Nikom ne pada na pamet o cemu peva Marseljeza na primer.
Mars na Drinu je izveden par puta i na Beckom novogodisnjem koncertu pod dirigentskom palicom Herberta fon Karajana.
Evo linka:
https://www.youtube.com/watch?v=oaq8cmjnOpc

Zoca

A Karajan nas asocira na Porshe,najvise 959..Opet VW grupa.😃

Matija

Oprezno sa odusevljenjem! Jednom sam dobio upozorenje da je ovaj snimak montaza – u originalu se svira nesto sasvim drugo!!!

Matija

Ovo je originalni snimak!!!

https://youtu.be/4ZL3lCBH_hQ

Herbert von Karajan – Strauss I: Radetzky March

Njegova Visost!

Izgubise š 😜

Matija

Ovo je simfonija „Vltava“ od Bedžiha Smetane. Veoma lepa muzika, asocira na reku koja tece!

https://youtu.be/l6kqu2mk-Kw

Mile mocevic

Koje gluposti!
I taj novi logo ce biti razlog za vecu cijenu.
Koji ce vazduh biti u gumama?

BB

Original Češki, tek će se zbog njegva češkati 😜