1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. AR Detektiv: Da li je Auto Čačak preuzeo poslove uvoza vozila marke VW?
AR Detektiv: Da li je Auto Čačak preuzeo poslove uvoza vozila marke VW?

AR Detektiv: Da li je Auto Čačak preuzeo poslove uvoza vozila marke VW?

908
18
Podelite sa prijateljima:

Ili je samo Porsche SCG usvojio čačansku “hinduizaciju” serijskih paketa opreme

Prošle godine smo testirali Volkswagen Polo, model koji je trenutno na akciji, i mališa nam se izuzetno dopao. Manje-više, jedina zamerka se odnosila na cenu test primerka, koja je “pobedila” cifru od 20.000 evra za verziju koja koristi motor sa tri cilindra, ali za utehu, uz ručni menjač sa pet stpeni prenosa.

Tokom trajanja ove prodajne akcije, moguće je kupiti VW Polo Comfortline 1.0 MPI sa 80 konjskih snaga, za pristupačnih 12.590 evra, što se, imajući u vidu prezentovani spisak opreme, može smatratu veoma korektnom ponudom. Između ostalog, akcijski Polo poseduje elektronsku kontrolu stabilnosti kao i autonomno kočenje u kritičnim situacijama. Loša vest je ta da generalni prodavac kada kaže EUR, on ne misli zaista na evro, već misli na dinarsku protivvrednost preračunatu po „prodajnom kursu“ jedne poslovne banke, što je jedinstvena praksa u maloprodaji automobila.

Utoliko više čudi odluka uvoznika da ponuđeno vozilo na akciji, opremi sa samo dva vazdušna jastuka (za vozača i suvozača), što je praktično, običaj po kom je prepoznaljiv postao uvoznik vozila marke Škoda. Već smo pisali o tome sa koliko poteškoća se evropski proizvođači suočavaju na siromašnom indijskom tržištu, pa su prinuđeni da nude veoma jeftina i nebezbedna vozila.

Da li su kupci na našem tržištu jednake platežne moći kao oni u kolevci hinduizma, ili njihov život manje vredi od potencijalnih kupaca Volkswagena u drugim državama, to ne znamo, ali svakako smatramo ovaj potez prodavaca krajnje deplasiranim.

Ovo posebno dobija na značaju kada u marketinškoj kampanji nisu predstavljene ocene sa testa bezbednosti ovako opremljene verzije, za koju pretpostavljamo da bi zabeležila jednak “uspeh” kao Fiat Punto ili Fiat Panda.

AutoRepublika

(908)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da kompaniji Auto Čačak dugujem veliko izvinjenje za sve kritike koje sam im ikada uputio na račun „skidanja“ air bagova… Očito je da krv nije voda. Mada, realno, „da mogu“, prodavali bi nam svi uvoznici ovde u Srbiji kola i bez točkova, a po ceni guseničara.

Balkanboj

Ima li barem pripremu za radio??
Da li mogu naknadno da se ugrade bočni vazdušni jastuci, bez zavesa??

Risto

A, priprema za antenu?

Balkanboj

Zbog čega je cena preko porše mobiliti programa manja nego kada bih solarno platio taj Polo??

Mad Max

Suludo je dati ovolike pare za VW u stanju kakav je sad….

A tek „ponuda“ klotaća 1,0 MPI, sa 80 ks baš „obećava“ i što je gore sa 5 brzina. Biće to, daš gas pod dno brda, a on ga primi kad „premane“ prevoj….

moron

Pa, ko više voli istinsku suštinu automobila, po ceni ovog akcijskog Pola, može da se kupi i Fabia TSI 110 DSG 7 Active. Doduše, nema klima uredjaj … Ali, zato je opremljena čak i „pripremom za radio“ …

Balkanboj

Po dostupnom cenovniku za Fabia-u čini mi se da bočnih jastuka (ne dao bog zavesa) nema ni u jednom paketu opreme.

moron

Pa i u najvišem paketu opreme kod fabie moraš da doplatis 520 za jos 4 air baga da bi ih imao 6 …

Risto

Nemoj tako surovo, ima klimu kad otvoriš prozor ???

Rajko

zasluzeno lider u klasi

Slavko

Dok je tendera (tj dok je moguce prodati takvo vozilo) bice i ovakvih paketa opreme.
A u Srbiji toga, sto se kaze, doveka.
Prevaranti, redom od onih koji naprave takvo vozilo, do onog ko ima obraza da ga proda(je).

Rajko

Pričajte šta hoćete ali ovo je najbolja ponuda. Polo je velik skoro kao golf a daju ga po ceni fabie. Ni kod Deda Mraza bolje nema. A i najveći broj udesa je ionako ceoni pa i ne treba nista osim prednjih jastuka.

Ercegovac

Када смо код ретровизора …да ли се ико сијећа које године су увели правило да десни ретровизор буде дио обавезне опреме ?

Чини ми се не тако давно .

moron

„Pamtim to kao da je bilo danas“, kada sam na (tada) ćaletova kola (koja sam ja nekoliko godina kasnije „nasledio“), naknadno ugradio desni retrovizor. Beše možda 1984/85 godina, ne sećam se tačno. Polovan, naravno. Ali, originalan. Donet sa otpada. Iz Austrije. Mislim da niko tada od mene srećniji nije bio zbog te velike „prepravke“. Posle sam ugradio i obrtomer. Jbt, kako sam nekada skroman bio … Beše to vreme kada je (po mom znanju) desni retrovizor imala svaka „stota“ mečka W123. Zadnje naslone za glavu da i ne pominjem … Ako se ne varam, svaka mečka 190 ga je imala,… Pročitaj više »

Ercegovac

Негдје сам прочитао да је садашњи поло димензијама стигао голфа 4.
Мој момачки ауто ?.

moron

Sa razmakom osovina polo je skoro kao golf 6. Razlika samo 14 milimetara,

Risto

Onda sam ja pogrešio što sam kupio auto sa 7 vazdušnih jastuka?