1. Home
  2. Vesti
  3. „Znam šta biram“ – pojma nemaš dok se ne udubiš
„Znam šta biram“ – pojma nemaš dok se ne udubiš
7

„Znam šta biram“ – pojma nemaš dok se ne udubiš

1.14K
7
Podelite sa prijateljima:

Prema najavama, prekjuče je trebalo da se održi lokalna premijera nove Škode Fabije. Početna cena koja je istaknuta u saopštenju za medije izdatog pred premijeru je zaokružena na 8.712 evra. Međutim, iz obelodanjenih cenovnika proizilazi da je cena osnovnog modela 9.564 evra, na koju treba dodati još 414 evra ukoliko poželite neku od raspoloživih nijansi metalik boje, čime se cena penje na 9.978 evra.

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima, pa ukoliko je i preračun evra u dinare jednako pošten, kao kod prodavaca vozila drugih marki iz sastava Volkswagen grupe, i kao što je „pošteno“ najavljena početna u odnosu na stvarnu cenu, logično je za očekivati da prodavac koristi neki kurs razmene stranih valuta koji je nepovoljniji za kupca u odnosu na srednji kurs evra koji obelodanjuje Narodna banka Srbije, a što je zapravo jedini validan kurs.

Iako je i ovo nepojmljivo, i u normalnom svetu kažnjivo tržišno ponašanje, ipak ono što iz osnova vređa dostojanstvo kupaca Škode u Srbiji, odnosi se na činjenicu da čak ni najviše pozicioniran paket opreme predviđen za novi model Škoda Fabia, ne obezbeđuje kupcu više od dva vazdušna jastuka. Proizvođači automobila iskazuju veći respekt prema životinjama koje žive u razvijenijem delu Evrope, u odnosu na ljude na Balkanu, proizilazi nedvosmislen zaključak.

Mazohisti, izvolite, Fabia vas čeka u prodajnim salonima.

(1141)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
milojko pantic

Kao i uvek vw grupa pravi sr…e. Skoda je toliko bezlicna da ja mislim da mi neko ponudi ne bi je vozio. Skidam kapu samo oktaviji i ako ide do maxinuma za segment nije ni cudo sto je najprostranija i najvise nudi mesta. Ako mene pitate nijedan vw auto ne moze da ozbiljno parira japancima, mozda oni stave losiju plastiku ili izolaciju ali 5 star zastite kao i pouzdanost, sto je osnova voznje je za svaku pohvalu. Takodje bih dodao da ni jedan auto (nemci, japanci, francuzi, ameri itd…) nisu bez mane, ali ako moramo da pricamo oko mana vise… Pročitaj više »

moron

Škoda za Serbistan je serijski oguljena u tolikoj meri da je ona zapravo idealna osnova za maksimalnu personalizaciju vozila. Kakvi crni bočni vazdušni jastuci ili zavese kao serijska oprema…
Čini mi se, kada bi objektivno moglo, „Auto Čačak“ bi vozila našim kupcima nudio i bez volana i točkova. Sve, naravno, po redovnoj ceni.

Balkanboj

Realno, nisu ni mnogi drugi bolji. Barem nisu bili. Pre 4 godine kada sam gledao da kupim novi automobili, jedna od opcija je bila Hjundai i30 tada. U bilo kom paketu opreme nije bilo vazdušnih zavesa, a impulsni podizaci stakala su misaona imenica (da deca ne mogu da prikljeste ruke/prste). Skoda isto tako gaji neki minimalizam, kakav god paket da se uzme, tako da je i Yeti ispao iz opcija. Octavia ima 5 brzina.! Alo, 5. Kia isto tako.

J4ZZ3R

Problem je sto kupci Skode tesko da prate neki jaci automobilski medij poput AR, tako da samo iritirate potencijalnog oglasivaca 🙂 mada njima i ne treba reklama jer gro vozila prodaju na tenderu, a tu vec moze i bez serva

J4ZZ3R

Takodje mislim da bi Vasu citanost medj pukom izuzetno podigli objektivni prikazi ponude po segmentima, npr nesto u fazonu najbolje mesečne, kvartalne ponude sa pregledom opreme, cene i karakteristika… I mozda jos mišljenja iz tri cetiri ugla… Tipa porodican covek, preduzetnik, boy racer… Siguran sam da kolega moron ima spremne tabele i moze da obezbedi vise kvalitetnih info od whatcar i autoexpresa zajedno

moron

Negde čitah ( možda baš ovde ) kako brend treba da bude „zabrinut“ ( tj. da je „loše“ ) ako više od 1/3 ukupnog obima prodaje čine flotni kupci. Ukoliko ne grešim u sećanjima na ono što sam čitao, „Auto Čačak“ je prošle godine prodao u Srbiji preko 3.000 vozila, a udeo flotnih kupaca mu je bio oko 2/3. Neko bi, polazeći do prve premise, pomislio da je za škodu u Srbiji to „loše“ i „znak za zabrinutost“ … Ali, naravno, nije. Škoda u Serbistanu uvek ima svoje „verne kupce“. Da li su baš svi „mazohisti“, možda i jeste legitimno… Pročitaj više »