1. Home
  2. Video
  3. Koje su mane Teslinog Modela 3? (VIDEO)
Koje su mane Teslinog Modela 3? (VIDEO)
0

Koje su mane Teslinog Modela 3? (VIDEO)

1.17K
0
Podelite sa prijateljima:

Teslin Model 3 očigledno ima problema sa kvalitetom upotrebljenih materijala i završnom obradom. 

Fantastični YouTube kanal Engineering Explained od nedavno je započeo serijal sa Modelom 3. Naime, vlasnik ovog kanala kupio je i novi Model 3 i u narednih nekoliko meseci iznosiće svoje utiske o „druženju“ sa ovim električnim automobilom. Međutim, nije bilo neophodno mnogo vremena da bi se prve mane jasno istakle.

Kako je više puta u toku snimka naglasio, novopečeni vlasnik Modela 3 ne želi da hvali, ali ni da kudi Teslu, jer kako sam kaže „nisu ni najbolji ni najgori proizvođač automobila na svetu“. Ipak, mora se istaći da je prikazani primerak apsolutno nov i da određeni problemi jesu zaista čudni.

Ukazuje se na veoma nizak kvalitet farbe i završne obrade na polju lakiranja. Čitav niz ogrebotina i raznih defakata farbe prisutan je na celom vozilu. Potom su tu i ogromni zazori prisutni na celom automobilu. Pritom, vlasnik čak i meri širinu zazora kod haube koji nisu jednaki sa obe strane. Na levoj iznose 4,4 milimetra, a na desnoj 2,4 milimetra! Situacija kod zazora je dramatična između zadnjih vrata i poslednjeg bočnog panela. Ovde je razmak naverovatnih 6,8 milimetara na levoj strani automobila, a na desnoj 4,8 milimetara.

Takođe, ukazuje se na to da određeni paneli nisu međusobno usklađeni, odnosno da nisu u ravni, pa se često javljaju nekakvi „prelazi“, što je krajnje neobično, pogotovo ako se sagleda činjenica da Model 3 nije jeftin automobil.

Očigledno je da je ubrzanje proizvodnje donelo probleme sa kvalitetom, ali prava manjkavost kvaliteta izraziće se tek nakon višemesečne eksploatacije.

Pogledajte detalje svih navedenih defekata:

 

(1168)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments