1. Home
  2. Vesti
  3. Unikatni BMW F81 M3 CS Touring (VIDEO)
Unikatni BMW F81 M3 CS Touring (VIDEO)
0

Unikatni BMW F81 M3 CS Touring (VIDEO)

384
0
Podelite sa prijateljima:

Iz nekog razloga, BMW i dalje smatra da ne bi bilo potražnje za karavanom s M oznakom. Međutim, mnogi (što uključuje i nas) su prosto oduševljeni idejom  o M3 CS Touringu.

„F81“ je kodni naziv koji zapravo ne postoji. Kombinacija je F31 serije 3 karavan i F80 M3. Za nešto što što je „izmišljeno“, popularnost na internetu mu je neverovatna, ali to ne treba da čudi.

Ono što je ključno je „CS“, što znači da se razlika ogleda u oštrijim performansama, manjoj masi i orijentaciji ka trkačkoj stazi.

Prilikom lansiranja 2014., F80 M3 je oštro kritikovan od strane medija i ljubitelja. Ono što se fanovima nije sviđalo je isporuka snage od strane twin-turbo sistema, novi sistem upravljanja, a posebno zvuk, što smo i sami konstatovali prilikom testiranja M4 iste generacije. Međutim, BMW je zadržao dotičnu formulu, konstantno unapređujući automobil, da bi ga pretvorio u „drift“ mašinu, što je trebalo da bude i u prvi mah.

Sander, kreator fascinantnog M3 karavana, bio je prisutan na SEMA šouu 2019., gde je rekao par reči o ovoj „zveri“. U centru pažnje je pogonski sistem iz havarisanog M3 CS, koji je ubačen u standardnu seriju 3 Touring.

Kozmetički poslovi takođe nisu laki, jer je M3 potpuno drugačija zverka. Ne samo što dolazi s različitim odbojnicima, haubom ili farovima, već je i dosta širi, što zna da bude problem pri modifikaciji.

Tu su i „bakarni“ ADV točkovi, blagi aero paket od ugljeničnih vlakana, sportske opruge, posebne kočnice i izduvni sistem. Čak je i enterijer u skladu s M3 specifikacijama.

Nažalost, BMW neće proizvoditi ovaj model, što je šteta, s obzirom da će nova generacjia M3 posedovati AWD pogon, neophodan da se u sprintu pobedi Audi RS4.

Ko zna, možda je reč o tajnom dogovoru dva bavarska proizvođača – BMW neće proizvoditi M3 Touring, dok Audi neće u ponudi imati RS4 sedan.

AutoRepublika

(384)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments