1. Home
  2. Vesti
  3. Cadillac CT5-V s 360 “konja“ za 48.690 dolara
Cadillac CT5-V s 360 “konja“ za 48.690 dolara
2

Cadillac CT5-V s 360 “konja“ za 48.690 dolara

528
2
Podelite sa prijateljima:

Većina američkih proizvođača smatra da je vreme limuzina prošlo i da se kupci okreću krosoverima, terencima pa i pikap kamioneima. Ove logike se drži i najveći američki proizvođač General Motors, koji je već ugasio gotovo sve putničke automobile brenda Chevrolet, a na putu da ga zadesi ista sudbina je i Buick. Međutim, premijum divizija kompanije Cadillac i dalje smatra da tradicionalni automobili imaju svoje mesto u srcima kupaca, a kao potvrda tog zapažanja je i stigao model CT5.

Predstavljen početkom godine kao zamena za čuveni model CTS, CT-5 sada stiže i u sportskom V izdanju. Odlikuje ga 3,0-litarski turbo V6 motor, pogon na zadnje točkove (uz opcioni sistem pogona na sva četiri točka za koji kupac mora da doplati 2.600 američkih dolara) i desetostepeni automatski menjač.

Cadillac je takođe najavio da će spomenuti agregat razvijati 360 konjskih snaga uz 550 Nm maksimalnog obrtnog momenta, što su nešto izdašnije cifre od onih koje je proizvođač originalno obećano.

Iako je V oznaka u prošlosti bila rezervisana samo za najmoćnije modele Cadillaca, ona trenutno zauzima neku sredinu, pa će još eksremniji model uslediti nešto kasnije. Proizvođač će u ponudi pružati i verziju sa 335 “konja“, kao i osnovni 2,0-litarski model za koga će kupci morati da izdvoje 37.890 američkih dolara.

Barem na papiru CT5-V deluje kao model koji je rame uz rame sa nemačkim rivalima. Spomenućemo da BMW M340i (374 konjske snage) košta 54.995 dolara, Audi S4 (349 ks) je 51.195 dolara, a oni koji se odluče za Mercedes-AMG C43 (385 “grla“) su spremni da izdvoje 56.945 dolara.

AutoRepublika

(528)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Jesu li to finalne cene, one sa uračunatim transportnim troškovima i porezom?
Ključ u ruke.?
Uvek su me bunile te cene u usd…

Yankee

To je samo fabricka cena auta u koju nisu uracunati popusti (Fiat-Chrysler i Nissan imaju najvece, a Honda najmanje). Takodje nisu uracunati transport i porez jer zavise od drzave do drzave.