1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes još jednom bez obrazloženja odlaže početak prodaje modela GLE u Rusiji
Mercedes još jednom bez obrazloženja odlaže početak prodaje modela GLE u Rusiji
0

Mercedes još jednom bez obrazloženja odlaže početak prodaje modela GLE u Rusiji

212
0
Podelite sa prijateljima:

Ovoj vesti se zasigurno nisu obradovali oni građani Ruske Federacije koji su već naručili svoj primerak velikog krosovera Mercedes-Benz GLE. Naime, kako su iz lokalne dilerske mreže nemačke luksuzne marke preneli ruskim medijima, nova generacija pomenutog SUV-a, naći će se u izložbeno-prodajnim salonima tek na jesen.

Izvorna zamisao proizvođača je bila da krosover koji silazi sa proizvodnih traka fabrike locirane u američkoj saveznoj državi Alabama, ponudi Rusima još u January. Međutim, početak prodaje je pomeren za maj, a to odlaganje je prošlo nekako “ispod radara” javnosti i tamošnjih medija.

Međutim, GLE neće ulepšati ni mesec maj brojnim zaljubljenicima marke, a dileri očekuju zvanično obrazloženje od strane Daimler grupe koje bi trebalo da baci novo svetlo na očekivani tržišni start atraktivnog SUV-a na teritoriji najveće države na svetu. Tek tada će biti doneta odluka o revidiranju spiska porudžbina, a verujemo da će značajan broj zainteresovanih kupaca radost pronaći u okolini limenih proizvoda sa oznakama drugih proizvođača.

Razlog za novo odlaganje se svakako ne može pronaći u eventualnom nekompletiranju postupka sertifikacije novog modela za lokalno tržište, koji je izdat pre oko dva meseca, a proširen u martu dodavanjem verzija GLE 300 d, GLE 400 d i GLE 450.

Svi su izgledi da je nemački proizvođač odlučio da isporuke modela GLE za lokalno tržište budu zadovoljene proizvodnim rezultatima nove fabrike Mercedesa koja je pre nekoliko nedelja počela sa radom u okolini Moskve, a gde će se sklapati i E klasa. Vrlo je verovatno svoju ulogu u odluci o odlaganju odigrala i činjenica da maloprodajne mreže na svojim zalihama i dalje poseduju neprodate primerke prethodne generacije.

Pomalo neumesno, odnosno mimo naše predstave o savršenosti Mercedesa, Švabe su ponovo odložile i tržišne debi dizel verzije G klase, koja je u verziji Mercedes G 350 d trebala da se nađe u ruskim izložbeno-prodajnim salonima u oktobru.

Kako sada stvari stoje dizel G klasa će se u prodaji naći negde tokom 2020. godine, a bilo kakvo saopštenje Mercedesa o približnijoj vremenskoj odrednici, teško je uzeti za ozbiljno, nakon svega.

AutoRepublika

(212)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments