1. Home
  2. Vesti
  3. Honda isporučila svoj prvi mali avion namenjen poslovnim ljudima na matičnom tržištu
Honda isporučila svoj prvi mali avion namenjen poslovnim ljudima na matičnom tržištu
0

Honda isporučila svoj prvi mali avion namenjen poslovnim ljudima na matičnom tržištu

892
0
Podelite sa prijateljima:

Honda Motor je danas u Japanu, isporučila svoj prvi avion namenjen poslovnim ljudima, Hondajet. Kupac je Kotaro Čiba, poznati invesitor i suosnivač kompanije iz oblasti video igrica Colopl.

Proizvođač automobila počinje polako da osvaja lokalno tržiše malih aviona namenjenih poslovnim ljudima, koje poseduje veliki potencijal rasta, odnosno na kojem ponuda, a ni tražnja nije dovoljno razvijena.

Isporučeni primerak modela HondaJet Elite poseduje rezervoare za smeštaj goriva, koji omogućavaju preleta distance od 2.661 kilometara. Ta karakteristika ovaj avion čini podesnim za direktne letove na relacijama: Tokio – Peking ili Tokio – Šangaj, na primer. Prodajna cena letilice iznosi 5,25 miliona američkih dolara.

Avioni iz ovog segmenta su prilično uobičajena pojava na zapadu, ali ne toliko česta u Japanu. Ovo ne treba nikog da čudi, prevashodno zbog postojanja superbrzih vozova u Zemlji izlazećeg Sunca. Flota aviona Japana, koja se nalazi u privatnom vlasništvu, broji 57 malih letilica, što deluje potpuno zanemarljivo spram brojke od 19.000 koliko ih ima u Sjedinjenim Američkim Državama, koje ujedno predstavljaju najveće svetsko tržište.

Honda je postala vodeći dobavljač malih aviona namenjenih poslovnim ljudima tokom 2017. godine. Prijem narudžbina sa matičnog tržišta je započeo u junu, a do ovog trenutka je na adresu proizvođača stiglo više od deset zahteva kupaca.

Čiba, koji je poznat kao investitor u novoosnovane kompanije, naglašava da će vlasništvo nad avionom deliti sa preduzetnikom Takafumijem Horijem, osnivačem kompanije za pružanje onlajn usluga, Livedoor, kao i sa Kotarom Jamagišijem, izvršnim direktorom investicionog fonda Keio Innovation Initiative.

„Koristićemo avion u svakodnevnom životu i deliti među sobom informacije od značaja u vezi letilice. Na ovaj način, činimo prvi korak u otvaranju japanskog neba za lokalne poslovne ljude,“ rekao je Čiba.

AutoRepublika

(892)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments