1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari ne odustaje od V12 motora
Ferrari ne odustaje od V12 motora
1

Ferrari ne odustaje od V12 motora

373
1
Podelite sa prijateljima:

Tehnički direktor Ferrarija obećava da ova marka neće odustati od atmosferskih V12 agregata. 

Ova godina će defitivno biti velika za Ferrari, s obzirom na to da su najavili premijere čak pet novih automobila, a prvi od njih, F8 Tributo, već smo videli na Salonu automobila u Ženevi. Tributo, koji je zamišljen kao naslednik modela 488, koristi V8 motor, ali Ferrari je već najavio da će jedan od pet automobila koji debituju ove godine biti hibrid.

Tehnički direktor, Majkl Lejter, kaže da su u Scuderiji uzbuđeni zbog novog hibrida u gami, prvog posle čuvenog LaFerrarija. Hibrid će koristiti elektromotor i V8 sa turbo punjačem. Ujedno, Ferrari radi na potpuno novom V6 motoru, koji će koristiti samo vozila te marke,

Lejter dodaje da italijanski brend neće dići ruke od V8 i V12 motora. „Ovi agregati su deo našeg DNK, ne možemo tek tako da dignemo ruke od njih. Pritom, naši motori poštuju aktuelne emisione norme, i daju fantastične performanse, bilo bi suludo da ih se tek tako odreknemo“, kaže rukovodilac Ferrarija.

Ipak, interesantno je da „propinjući konj“ ne želi da zapostavi V12 pogonsku jedinicu. Ovakav tip motora preostao je u upotrebi kod svega nekoliko proizvođača, a nedavno su i BMW i Mercedes potvrdili da će poslati V12 u penziju. Ferrari, ipak, ne deli takav stav. „V12 je srž Ferrarija, i mi ćemo se boriti da opstane koliko god je to moguće.“

Predstavnik italijanskog brenda potvrdio je i da je elektrifikacija uzela maha, te da Ferrari planira da 60% njegovih modela imaju hibridni pogon do 2022. godine.

Definitivno nas očekuje interesantna godina, bar kada je reč o Ferrarijevim novim modelima.

AutoRepublika 

(373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Vidjeh neki dan 2 komada, kao ovaj sa slike…ak se ne varam, vraški brzi su bili.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don