1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. KIA dobija novi logo?
KIA dobija novi logo?
5

KIA dobija novi logo?

611
5
Podelite sa prijateljima:

Ne možemo reći da nam se posebno sviđa ali ipak je bolji od aktuelnog.

Čini se da Volkswagen nije jedini koji menja svoj logo. Najverovatnije će to uraditi i Kija u bliskoj budućnosti.

Pravo na oznaku je zaštićeno, a rešenja koja možemo da vidimo su u crvenoj i crnoj boji. Stilizovani „KIA“ logo je kreiran u Južnoj Koreji, ali su prostori za datum registracije i objave primene prazni, što znači da Kia tek treba da dobije pečat s odobrenjem od lokalnim vlasti, ali to je verovatno samo pitanje vremena. Dostupni podaci zapravo pokazuju da je Kia inicijalno poslala zahtev za zaštitu ova dva logoa 19. jula.

Dok je Volkswagenovo rešenje manje-više isto, s Kijom je situacija drugačija, jer su promene značajne. Ukoliko vam novi bedž izgleda pomalo poznato, postoji savršeno jasan razlog za to. Na Salonu automobila u Ženevi ranije ove godine, Imagine by Kia koncept je praktično nosio isti logo. Jedina razlika je što je osvetljen u belo. Prerano je konstatovati da li će nova oznaka biti usvojena za sva vozila, jer neki izveštaji sugerišu da bi Kia mogla da je koristi samo za hibride i elektromobile.  Bez obzira, novi logo bi bio pravo osveženje, jer je aktuelni prilično generičkog dizajna a u opticaju je – predugo.

Na kraju, treba spomenuti da Stinger koji se prodaje u Južnoj Koreji nema na sebi korporativni logo, već rešenje u vidu slova „E“, dok Mohave SUV poseduje sopstvenu oznaku.

AutoRepublika

(611)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Restilizacija po ugledu na vw

Zoca

Pitao me neki trecerazredni kafanski pevac sta mislim o kolima marke“ KIL“ ,cirilicom „КИЛ“.Hteo sam da mu odgovorim UBISTVENO dobra kola,no precutao sam.Ali stvarno ziva istina.

Zvezdan Božinović

To je ta ciljna grupa brenda КИЛ

igi

Na nivou „Super Be“ Škode.

DOn

KIA = Konacno Imas Auto !