1. Home
  2. Vesti
  3. Moskvič samostalno (bez Kineza) razvija dva nova modela
Moskvič samostalno (bez Kineza) razvija dva nova modela
4

Moskvič samostalno (bez Kineza) razvija dva nova modela

5.32K
4
Podelite sa prijateljima:

Ovo verovatno i ne bi bila neka posebno zanimljiva vest da je reč o duetu četovorotočkaša koji dobijaju ćirilične umesto mandarinskih natpisa na nalepnicama. Ali, radi se o tome da ruski Moskvič radi na pripremi vozila sopstvene konstrukcije.

Stručnjaci fabrike s čijih proizvodnih traka silaze vozila marke Moskvič razvijaju električni krosover i komercijalni kvadricikl. Informacije na ovu temu su se pojavile na kanalu društvene mreže Telegram, a koji nosi naziv „Ruski automobili“,

Autor navedenog kanala se poziva na interna dokumenta Moskviča i navodi da su u simultanom procesu pripreme dva električna modela. Poznato je da će baterijski krosover po gabaritima biti uporediv s aktuelnim SUV-om koji nosi naziv Moskvič 3, dok će dizajn biti osrednji. Nema baš nikakvih informacijama o drugom originalnom Moskvičevom modelu, ali sudeći prema raspoloživoj pratećoj dokumentaciji, svi su izgledi da će to biti kvadricikl, kako i rekosmo.

Baterijski krosover će počivati na arhitekturi koja je razvijena unutar marke Moskvič i biće oko 4,4 metara dug (aktuelni Moskvič 3 meri 4,41 metar dužine). Autor priče opisuje stil navedenog elektromobila kao prosečan: “pet vrata, padajuća linija krova, tanani farovi u obliku slova L, ručice za otvaranje vrata koje se uvlače, dvodelna rešetka hladnjaka.” Sudeći po tome kakvi su planovi uprave Moskviča, deluje da će novitet biti prezentovan do 2026. godine.

I ranije je bilo priče o modelu s povišenom pozicijom sedenja koji bi bio interno razvijen, ali sada po prvi put u fokus dolazi i pomenuti kvadricikl, čiji se stil opisuje „neobičnim i spektakularnim“. Prezentovane su i okvirne dimenzije istog: 3,66 metara po dužini, po visini 1.62 metra, i po širini 1,7 metara. Premijera neobičnog četvorotočkaša bi trebalo da usledi tokom leta, na točkovima, ali bez kabine.

Moskvič se u ovom trenutku priprema za prelazak na savršeniji oblik proizvodnje uz lokalizaciju procesa zavarivanja i farbanja. Prema rasporedu koji je objavila služba fabrike za odnose s javnošću i to pre nekoliko dana, potpuniji proizvodni ciklus će biti pokrenut tokom 2024. godine, a proizvodnja sopstvenog električnog automobila pod markom Moskvič, počeće u nekom trenutku koji je bliži 2026. godini.

AutoRepublika

(5318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Čudi me da ova objava nije istrolovana do sada od dušebrižnika što jadna Rusija ne može ni peglu napraviti,pa im sve žao,suza,suzu stiže od brige🤣…

Neša

Dok se taj njihov motor dokaže u praksi, zapadni će već biti ispred njih bar 10 godina. 😜

BB

Koji motor? Pa za deset godina oni hoće d aukinu SUS motore… 😜

YugoFlorida

Ne valja što je električni, ali svakako pohvala što se u trenutnoj situaciji ovako poboljšava ruska automobilska industrija. Debilnim kompanijama sa zapada odlazak iz Rusije je samo doneo gubitke i smanjene profite, dok to Kinezima i ruskim firmama dolazi kao kec na jedanaest.