1. Home
  2. Vesti
  3. Vlada Francuske razmatra podršku šefu Michelina da preuzme Renault
Vlada Francuske razmatra podršku šefu Michelina da preuzme Renault
1

Vlada Francuske razmatra podršku šefu Michelina da preuzme Renault

274
1
Podelite sa prijateljima:

Francuska vlada razmatra mogućnost da podrži izvršnog direktora kompanije Michelin, Žan Dominika Senara koji bi tako mogao da preuzme dirigentsku palicu u Renaultu, umesto uhapšenog Karlosa Gona, prenosi francuski list Le Figaro, pozivajući se na nekoliko izvora.

Inače, francuska vlada je najveći pojedinačni akcionar kompanije Renault, jer u svom portfoliju drži 15% akcija, što joj omogućava dva mesta u upravnom odboru grupacije.

“Senar ispunjava se kriterijume. Raspoloživ je, diše industriju već neko vreme, smatra se ekspertom u ovoj industrijskoj grani, pa je zbog svega toga najozbiljniji kandidat za podršku izvršne vlasti Francuske. Pored toga, on poseduje i značajan međunarodni ugled,” izvestio je Le Figaro.

Portparol Renaulta je odbio da komentariše iznete navode, dok zvaničnici Michelina nisu bili dostupni za komentar, u trenutku pisanja vesti.

AutoRepublika

(274)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renoj Peugeotuare

Сад ће решој да буде цели гумен.Пластична крила су прошлост ружна. Какав напредак следи, феноменаално. 😛 😛