1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen na putu da se vrati na tron najvećeg svetskog proizvođača
Volkswagen na putu da se vrati na tron najvećeg svetskog proizvođača
1

Volkswagen na putu da se vrati na tron najvećeg svetskog proizvođača

446
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen grupa je najozbiljniji kandidat da prigrabi titulu najvećeg globalnog proizvođača automobila za 2018. godinu, uprkos lošem imidžu uslovljenim dizelgejtom i glavoboljama koje je doneo početak primene WLTP standarda.

Ostvareni prodajni rezultati nemačkog giganta u dosadašnjem delu godine, su takvi da daju za pravo veri rukovodstva da će ovo biti rekordna godina, u smislu broja plasiranih vozila.

Naime, krajem prethodne nedelje, čelnici VW grupe su izašli u javnost sa podatkom da je korporacija prodala 9,92 miliona vozila na svetskom nivou, u prvih jedanaest meseci ove godine. Ovaj rezultat istovremeno znači da je prodaja konglomerata u ovoj godini porasla za 1,8% u poređenju sa lanjskim komparativnim periodom.

“Porast broja globalnih isporuka je veoma zapažen rezultat. Iako nam obim prodaje više nije apsolutni prioritet, visok nivo prodaje nam omogućava da maksimiziramo efekte ekonomije obima,” navodi se u pisanoj izjavi Kristijana Dalhajma, rukovodioca flotne prodaje u okviru kompanije Volkswagen.

“Tokom novembra smo doživeli pad prodaje u Evropi, prevashodno zbog efekata primene WLTP protokola. Ubeđeni smo da ćemo oboriti rekord u smislu prodajnih rezultata. Onaj koji smo postigli 2017. godine, i to uprkos tržišnim uslovima koji su bili veoma izazovni.“

Najznačajniji rast prodaje VW grupe, u prvih jedanaest meseci ove godine, dogodio se u Brazilu (28,7%) i Rusiji (20,3%), ali su ova tržišta, u globalnim razmerama, nedovoljno značajna.

Sa druge strane, na vodećim svetskim tržištima, Nemačkoj i Kini, porast prodaje je bio skroman: 0,4% i 2,2%, redom.

Samo je jedno tržište na kom je VW grupa zabeležila pad prodaje. To je severnoameričko, gde je u analiziranom periodu prodato za 1,4% manje vozila nego lani.

AutoRepublika

(446)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Rajko

logicno