1. Home
  2. Industrija
  3. Bivši šef Porschea spasava motore sa unutrašnjim sagorevanjem
Bivši šef Porschea spasava motore sa unutrašnjim sagorevanjem
0

Bivši šef Porschea spasava motore sa unutrašnjim sagorevanjem

1.03K
0
Podelite sa prijateljima:

Sve stroža emisiona regulativa širom sveta tera proizvođače da se okrenu ka elektromobilima, ali nemačka startap kompanija veruje da može da podari novi život SUS agregatima. 

Kompanija pod imenom MWI Micro Wave Ignition AG tvrdi da bi uz upotrebu njene tehnologije paljenja goriva pulsirajućim mikrotalasima došlo do prave revolucije. Navodi se da bi na taj način uštedelo najmanje 30% goriva kao i da bi emisija štetnih gasova bila manja za nekih 80%.

Ovaj nemački startap iz Empfiningena već je zadobio podršku jednog velikog imena automobilske industrije. U pitanju je Vendelin Vajdeking, bivši šef Porschea, čovek za kojeg se veruje da je spasio ovu marku sigurne propasti.

U međuvremenu MWI  je u potrazi za drugim, još većim investitorima. Prema izvorima koji su upućeni u materiju, ova kompanija već razgovara sa nekoliko velikih kineskih i južnokorejskih proizvođača automobila.

Vajdeking je svojevremeno izjavio da je tehnologija koju promoviše i razvija MWI izrazito inovativna sa velikom mogućnošću za snažan uticaj na tržištu. Osim toga, sistem paljenja gorica pulsirajućim mikrotalasima ne zahteva i razvoj novih agregata već se veoma lako može nadograditi na već postojeću arhitekturu.

Nekadašnji prvi čovek nemačke marke i grupa drugih privatnih investitora imaju udeo od 20% u ovoj kompaniji koju inače kontrolišu njeni osnivači braća Armin i Volker Galac.

U doba kada se insistira na elektrifikaciji upotreba ovakve tehnologije definitivno bi bila spas za motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

 

(1030)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments