1. Home
  2. Industrija
  3. Masovno zatvaranje evropskih fabrika automobila zbog korona virusa
Masovno zatvaranje evropskih fabrika automobila zbog korona virusa
0

Masovno zatvaranje evropskih fabrika automobila zbog korona virusa

839
0
Podelite sa prijateljima:

Evropska automobilska industrija na udaru je korona virusa, te je većina proizvođača odlučila da zatvori na neograničen period svoje pogone. 

Na stranicama AutoRepublike sinoć ste mogli da pročitate vest da je Daimler rešio da u većini svojih fabrika u Evropi zaustavi proizvodnju na dve nedelje. Njemu se danas pridružio i Ford koji je obustavio sklapanje automobila i motora u svim fabrikama u kontinentalnom delu Evrope, dok one koje su smeštene u Velikoj Britaniji nastavljaju sa radom.

Očigledno da neki na Ostrvu veruju da su izolovani od epidemije korone, te su tako JLR i Honda saopštili da će njihovi proizvodni pogoni nastaviti sa radom. No, Nissan je zatvorio svoju fabriku u Sanderlendu, kako zbog ugroženosti korona virusom, tako i zbog nemogućnosti dopremanja svih komponenata.

Toyota je radnike iz fabrike u Valensijenu u Francuskoj poslala na odmor na neograničeno vreme, a prekinuta je proizvodnja i na lokaciji u Ovaru u Portugalu.

PSA grupacija zatvorila je svoje pogone do 27. marta, dok je Renault učinio isto, ali bez vremenskog ograničenja. Očekuje se da VW grupacija kompletno obustavi proizvodnju automobila svih svojih brendova u narednim danima.

Volvo je takođe zatvorio svoju fabriku u Gentu u Belgiji, usled širenja korona virusa i na tu zemlju. Za sada, čini se da su BMW i Hyundai jedini proizvođači u Evropi čije proizvodne operacije se obavljaju bez velikih problema. Osim toga, i fabrika JLR-a u Slovačkoj i dalje radi u standardnom ritmu.

Ipak, očekuje se da sa širenjem korona virusa i preostali pogoni koji su i dalje u funkciji stanu. Tako će se zaustaviti gotovo kompletna proizvodnja automobila na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(839)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments