1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Nissan tuži i Gonovu sestru zbog neosnovanog bogaćenja
Nissan tuži i Gonovu sestru zbog neosnovanog bogaćenja
0

Nissan tuži i Gonovu sestru zbog neosnovanog bogaćenja

156
0
Podelite sa prijateljima:

Nissan je u utorak podneo sudu u Rio de Ženeiru tužbu protiv rođene sestre bivšeg predsednika kompanije, Karlosa Gona. Proizvođač automobila tereti gospođu Bihara de Oliveira, koja je starija od Gona, za “neosnovano bogaćenje”, prema onome što Reuters prenosi, a na osnovu uvida u sudske spise.

Aktuelna tužba predstavlja poslednji u nizu tužnih događaja na relaciji Nissan – Karlos Gon, a samo se nadovezuje na pravni sukob dve strane oko kontrole nad luksuznim stanom koji je bivši predsednik kompanije koristio za smeštaj tokom poseta Brazilu, a koji je lociran u blizini čuvene Kopakabana plaže, u Rio de Ženeiru.

Brazilac po rođenju, Karlos Gon je optužen za, svima već poznate finansijske malverzacije, a koje se prevashodno odnose na neprijavljanje stvarnih iznosa ličnih primanja, kao i na neovlašćeno korišćenje imovine kompanije za ličnu dobrobit. Protiv njega je podignuta zvanična optužnica, a već neko vreme se nalazi u japanskom zatvoru.

Pravna borba u vezi sa pomenutim stanom na plaži, započela je pre nekoliko dana, a ishod se smatra važnim, prevashodno zbog navoda proizvođača automobila da bi se baš u tom prostoru, mogli nalaziti neki ključni dokazi u sudskom procesu koji je kompanija inicirala.

Dodatni detalji u vezi tužbe za neosnovano bogaćenje još uvek nisu poznati, a teško je predvideti dužinu trajanja poslednje iniciranog spora.

Japanski novinari su već preneli da je Gonova sestra uključena u skandal, a najtiražniji štampani list Yomuri, je jop u novembru izvestio, pozivajući se na anonimne izvore, da je interna revizija Nissana otkrila da je kompanija, počev od 2002. godine, a na osnovu Gonovog naloga, isplaćivala godišnji iznos od 100.000 američkih dolara na ime konsalting usluga, koje nisu nikada izvršene.

Ispostavlja se da je Gonova sestra zapravo živela u tom stanu, kao i da se bavila brigom nad nekretninom, što se nikako ne može smatrati legalnom osnovom za ispostavljanje godišnje fakture ka kompaniji Nissan, na deklarisani šestocifreni iznos.

Pravni zastupnici porodice Gon nisu bili dostupni za komentar u trenutku pisanja ove vesti.

AutoRepublika

(156)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments