1. Home
  2. Vesti
  3. Ilon Mask: Bili smo na ivici propasti…
Ilon Mask: Bili smo na ivici propasti…
2

Ilon Mask: Bili smo na ivici propasti…

241
2
Podelite sa prijateljima:

U intervjuu za Axios izvršni direktor Tesle, Ilon Mask, potvrdio je da ta kompanija na početku godine bila praktično na rubu bankrota. 

Prema njegovim rečima ova kompanija je svakog minuta trošila 6.500 američkih dolara! Mada je Bloomberg tada najavio bankrot Tesle, zvaničnici američke kompanije odbacili su navode ovog medija, no skoro godinu dana kasnije ispostavlja se da Bloomberg  nije bio daleko od istine.

U pomenutom intervjuu Mask navodi da je haos zbog proizvodnje Modela 3 doveo kompaniju na ivicu propasti. „Bilo je neophodno  da u veoma kratkom roku stignemo do rešenja, inače nam je pretila propast“, rekao je milijarder.

Mask je dodao da su problemi sa kojima su se susreli bili „ekstremno teški“ ali i da je kompanija imala manje od 10 nedelja da izbegne kompletan krah. Šef Tesle izjavio je da je tih dana radio sedam dana nedeljno, kao i da je spavao u fabrici. Ilon ovaj period opisuje kao veoma bolan za njega i tvrdi da je osim glave bolelo i srce.

Ipak, američka marka uspela je da se izvuče iz ovih ogromnih problema, no Mask tvrdi da ne ide opet sve glatko. Kako on kaže, iz pakla proizvodnje prešlo se u logistički pakao, jer Tesla sada ima problem sa dostavljanjem proizvedenih Modela 3.

 

 

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Ercegovac

…рече Илон и замота један…

Mad Max

Kad ode na Mars, kako je planirao, sve će biti bolje…..