1. Home
  2. Vesti
  3. Audi A3 Sportback kao rival za Mercedes CLA?
Audi A3 Sportback kao rival za Mercedes CLA?
3

Audi A3 Sportback kao rival za Mercedes CLA?

565
3
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja britanski Autocar Audi je dao zeleno svetlo za razvoj liftback varijante modela A3. 

Ovaj automobil trebalo da bude odgovor brenda iz Ingolštata na Mercedesov CLA koji poprilično usamljeno dominira u ovom segmentu tržišta. Tu je pored i pomenutog modela adut iz BMW-a, serija 2 Gran Coupe.

Audi je odustao od kupea sa četvoro vrata koji bi bio produženje porodice TT-a, ali nisu odustali kompletno od ove ideje, već će ulogu da popuni tržišnu nišu dobiti varijacija na temu A3. Ujedno, ovakav postupak čini se i kao nešto logičnija odluka od pomenutog TT-a sa četvoro vrata.

Mada još uvek nije jasno koji će sufiks nositi nadolazeći model, najverovatnije će to biti Sportback. Ipak, ovo ime je trenutno zauzeto u gami A3 jer označava model sa troje vrata, ali naredna generacija Audijevog aduta u C segmentu neće imati izvedbu sa dvoje vrata, te će i sufiks ostati slobodan.

Što se tiče pogonskih jedinica, očekuje se da u ponudi svakako budu 1,4-litarski benzinac i 2,0-litarski dizel agregat. Oba bi trebalo da budu u blagoj hibridnoj postavci sa starter generatorom. Za snažniju varijantu, odnosno S3 biće rezervisan snažniji 2,0-litarski benzinski motor, dok će RS3 koristiti 2,5-litarsku petocilindarsku pogonsku jedinicu i nametnuće se kao direktan konkurent za Mercedes-AMG CLA45.

Ako sve bude teklo po planu, ovakva izvedba modela A3 trebalo bi da se nađe na evropskom tržištu 2020. godine.

 

 

(565)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Vozise me pre neki dan u Q3 na zadnjem sedištu i od tada još vise cenim zeninog UPa

moron

?

J4ZZ3R

Tesan pozadi neverovatno onaj Q3, troje kao u konzervi sardina, dvoje već nogu da sednu, ali kao da te napada sa svih strana… A lepo idase onaj otrovni 2.0 TDI sa 190ks, vozi snajka 200