1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo najavljuje automobil na nivou mitskog modela 8C Competizione
Alfa Romeo najavljuje automobil na nivou mitskog modela 8C Competizione
3

Alfa Romeo najavljuje automobil na nivou mitskog modela 8C Competizione

600
3
Podelite sa prijateljima:

U slavnoj italijanskoj kompaniji Alfa Romeo rade punom parom na različitim frontovima. Novi SUV koji će popuniti prazninu koju je ostavio stari MiTo je jedan od njih, ali firma iz Milana radi na superautomobilu visoke klase koji već ima datum predstavljanja. Italijani su odabrali moto za ovu novu kreaciju: „The courage to dream“ („Hrabrost da se sanja“).

Za sada je prikazana samo karakteristična rešetka hladnjaka sa novim tankim horizontalnim lamelama na ivici haube u kojoj se vidi tipična jarko crvena boja Alfe Romea, što ukazuje na materijalizaciju ekskluzivnog projekta 33 Stradale. Maska čak otkriva i beli sitotisak onoga što izgleda kao „Biscione“, a simbol firme je podignuta zmija.

Žan-Filip Imparato je označio 30. avgust kao dan predstavljanja ove važne novine, koja će biti predstavljena iz muzeja Alfe Romea u Areseu, napominjući da „može biti pored 8C u muzeju Arese, što nas čini ponosnim na naš doprinos istoriji Alfe Romea. To je ono što želimo“.

Rekonstrukcija prilagođena najsavremenijim tekovinama mitskog 33 Stradale, koji će imati moćni 2,9-litarski tvin-turbo V6 motor iz Giulije GTA, dostižući novi nivo performansi. Treba imati na umu da ova verzija italijanske limuzine ima maksimalnu snagu od 540 konjskih snaga i sposobna je da dostigne maksimalnu brzinu od 300 km/h.

U zvaničnom pregledu se dodaje da je „Vreme je da se uhvati revolucionarni trenutak sa više strasti nego ikada. Pripremite se da uđete u san“. Za sada nisu poznati nikakvi dalji detalji, ali može se pretpostaviti, a s obzirom da su 4C i 8C nazvani po broju cilindata, da ime 6C savršeno odgovara novom modelu. Ono što je izvesno je da će to biti više nego ekskluzivno ograničeno izdanje, dostupno samo najizbirljivijim kupcima i koje je, kako je potvrdio najviši predstavnik brenda, razvijeno iz praznog lista, tako da neće koristiti bazu ili motor drugog modela grupe kao što je Maserati.

AutoRepublika

(600)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Ko slucajno nije odgledao, toplo preporucujem klip

Can a car be art. Topgear iz najboljih dana. Youtube

Matija

Radosna vest! Alfa ce ipak da neguje svoj sportski duh a ne da se pretvori u konfekciju! S obzirom da je motor napred a gepek pozadi bice to granturizmo za duga putovanja a ne samo za kratke setnje! Takva karatketiristika animirace vise kupaca.

BB

Pa oni i konferenciju prodaju u tiražima sportskih kola 🤣😂🤣😂