1. Home
  2. Vesti
  3. BMW M8 raspolagaće sa najmanje 600 konjskih snaga
BMW M8 raspolagaće sa najmanje 600 konjskih snaga
1

BMW M8 raspolagaće sa najmanje 600 konjskih snaga

884
1
Podelite sa prijateljima:

Ko kupi BMW M8 imaće pri ruci, odnosno nozi, čitavu ergelu „konja“! 

Bavarci su pustili prve zvanične podatke povodom verovatno najiščekivanijeg performantnog modela ove marke do sada. Prema rečima čelnika BMW-a, upravljivost je bila primarna za razvojne inženjere, te će M8 biti „primer vozne dinamike“. Očigledno je da mantra ultimate driving machine među kupeima i limuzinama sa plavo-belim propelerom još nije zaboravljena.

BMW najavljuje da će M8 Coupe stupiti na scenu tokom 2019. godine, a da će uslediti i M8 Cabrio i M8 Gran Coupe. Od pres službe nemačke marke stižu informacije da će performantna „osmica“ raspolagati sa najmanje 600 konjskih snaga, odnosno minimumom od 440 kW.

BMW M8

Agregat će biti uparen sa već proverenim ZF osmostepenim automatskim menjačem, a navodi se da će potrošnja goriva iznositi 10,7 litara benzina na pređenih 100 kilometara po WLTP ciklusu.

BMW M8 definitivno će imati veću masu od M850i xDrive, te je za očekivati da pređe granicu od dve tone. Performanse su priča za sebe. Pomenuti M850i xDrive do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi, a M5 Competition za 3,3 sekunde. Iako još nema zvaničnih podataka, očekuje se da M8 Coupe ostvari brzinu od 100 km/h brže od mlađe braće.

Kada se govori o ceni, nema sumnje da će ona biti paprena. M850i xDrive u Nemačkoj ima početnu cenu od 125.700 evra, te je za očekivati da će M8 Coupe u baznoj opremi biti potrebno platiti najmanje 140.000 evra.

 

(884)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Čak i sa ovom kamuflažom izgleda brutalno.