1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis: Uskoro nećemo moći cenama da zavrćemo uši kupcima
Stellantis: Uskoro nećemo moći cenama da zavrćemo uši kupcima
6

Stellantis: Uskoro nećemo moći cenama da zavrćemo uši kupcima

873
6
Podelite sa prijateljima:

Postojano poboljšanje situacije na polju snabdevanja elektronskih komponenti, doduše laganim tempom, tokom naredne godine, konačno će na kraju ograničiti moć proizvođača automobila u neomeđenom određivanju viših cena, što je trend koji je povećavao zaradu u automobilskoj industriji u poslednje vreme, su reči izvršnog direktora Stellantisa, Karlosa Tavareza. Izgovorio ih je juče.

Konkretan povod koji je iskorišćen za ovakvu izjavu se dogodio na skupu koji je upriličen povodom prezentacije rezultata poslovanja globalnog proizvođača tokom prvog polugodišta 2022. godine. Tavarez je naglasio da je pozicija firme trenutno „veoma specifična i veoma slatka“.

„Trenutno je situacija takva da postoji neuravnoteženi odnos između ponude i tražnje za automobilima, što nam otvara mogućnost da diktiramo cene onako kako nama paše,“ rekao je on.

Tavarez je obavestio javnost o tome da će se situacija s mikroprocesorima popraviti. To će se dešavati sporim tempom, ali će naposletku, pre kraja naredne godine dostići nivoe koji su bili aktuelni pre velike zdravstvene krize čije su posledice i inicirale svo ovo zamešateljstvo.

AutoRepublika

(873)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pežo trenutno ne da kupcima izvlači magareće uši, nego …

Bazni pežo 208 sa 75 ks u Srbiji startuje sa 20.490 …
Hoćeš onaj sa radarskim tempomatom i 130 ks? Može, to je 30.590. Za (nehibridni) pežo 208.

Kitittelj

Taj bazni model sam gledao pocetkom 2020. i bio je 13990 u salonu. Strasno.

moron

U martu ove godine je oko 20.100 koštao bazni sa 100 ks (i sa metalik bojom).

Kitittelj

Taj sa 100 ks zuti obican je bio 14800, tako nesto, imao je i zadnje podizace, dok osnovni nije.

moron

Pročitah juče: “ … Proizvođač automobila Stellantis izvestio je danas da je ostvario neto dobit od 8,0 milijardi evra u prvoj polovini 2022, što je za 34 posto više u poređenju sa prošlom godinom. Neto prihod je u izveštajnom periodu porastao za 17 procenata u odnosu na prvo polugodište 2021, na 88 milijardi evra, saopštio je Stellantis, koji je nastao spajanjem Fiat Chryslera i francuske kompanije Peugeot Citroen Automobili (PSA)…“

Iznogud Časni

Opa…4x manje , znaci na kraju 2x manje od mercedesa, a to je ionako xy puta više od čitave Srbije, recimo. I onda se kao nadje jedan privatnik sa Teslom koja nikad nije pravila auta da im sjebe biznis, e ta priča baš ne pije vode