1. Home
  2. Vesti
  3. Kako je Alpine A110 prošao na „testu severnog jelena“? (VIDEO)
Kako je Alpine A110 prošao na „testu severnog jelena“? (VIDEO)
3

Kako je Alpine A110 prošao na „testu severnog jelena“? (VIDEO)

387
3
Podelite sa prijateljima:

Nije retko da automobil koji ističe svoje atribute u smislu „zabave u vožnji“ ne prođe baš najbolje na testu „severnog jelena“. Da li se to desilo sa Alpineom A110?

Svi koji prate ovo testiranje izbegavanja iznenadne prepreke na putu znaju da „pedigre“ ne mora da znači ništa, te je tako „bezlični“ Nissan Pulsar prošao bolje od vozačke ikone zvane Golf GTI.

Test „severnog jelena“ podrazumeva izbegavanje iznenadne prepreke na putu i što brže vraćanje u sopstvenu traku da bi se izbegli automobili koji dolaze u susret. Reč je o brzoj promeni smera, u kojoj zadnji deo treba da ostane stabilan i „zalepljen“ za asfalt. Neki će ovo možda smatrati „dosadnim“.

ESP je mogao da bude u bezbednoj postavci, ali naravno, u slučaju A110 to ne bi bilo nimalo „zabavno“. Pri 77 km/h, automobil u potpunosti promašuje poslednji niz čunjeva i silazi sa teoretskog puta, što u stvarnom svetu podrazumeva – udes.

Pri 75 km/h, Alpine i dalje „nepredvidivo“ proklizava, a test ekipa kaže da i u normalnom režimu vožnje, ne interveniše u smislu sprečavanja automobila da proklizava. Ipak, rezultati nisu tako loši, jer se Alpine dobro pokazao u brzom slalomu.

Što se ovog rivala Porsche Caymana tiče, on raspolaže sa 250 konja iz 1,8-litarskog motora bez diferencijala. Pretpostavljamo da će „cup“ verzija stići sa 300 ks i hardverom koji će automobil držati bolje spojenim s asfaltom.

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Max

Koliko je nekorekto terstrati Alpinu bez ESP-a. Bar da su jednu vožnju upriličili i sa ESP. Pri tome Kajman je na testu bio sa ESP.
Ovako većini čitalaca, auto je prikazan u lošem kontekstu.

Dušan

Misliš li da su prosečnom kupcu Alpine bitni ovi školski testovi sa čunjevima? 🙂

Renault Terminator

Ima video sa Ninburgringa gdje tip goni tu Alpinu do besvjesti..