1. Home
  2. Vesti
  3. Očekujemo urbani krosover iz Lancije
Očekujemo urbani krosover iz Lancije
4

Očekujemo urbani krosover iz Lancije

743
4
Podelite sa prijateljima:

Budućnost bi mogla da nam donese i bogatiju gamu marke Lancia. Sada je knjiga spala na jedno slovo, maleni gradski automobil Ypsilon, koji se nudi jedino na matičnom tržištu, odnosno na Apeninskom poluostrvu. Ako se obistine glasine koje kruže u automobilskim krugovima već nekoliko meseci, a koje smo ovaj put pokupili s portala koji okuplja ljubitelje automobila marke Alfa Romeo, uskoro bismo mogli da svedočimo lansiranju SUV modela iz B segmenta, koji bi poneo logo slavne italijanske marke pomenute u prvom redu ovog izveštaja.

Prema onome što se može čuti iz izvora bliskih Fiatu, verovatno je da će urbani krosover silaziti s traka kompanijskih pogona u kojima se trenutno sklapa i Lancia Ypsilon. Govorimo o fabrici italijanske korporacije na jugu Poljske. Ko zna kako se izgovora mesto Tychy, ima bambija od AutoRepublike :).

Pošto smo se svi zajedno naslušali priča o spajanju PSA grupe i italo-američke korporacije, logično je očekivati da će novi, izdignuti mališan Lancije biti utemeljen na CMP platformi, koju je osmislila galska grupacija. To dalje praktično implicira da će se u ponudi naći hibridna, ali i čisto električna verzija ovog vozila. Sada možemo da iznesemo i nagađanje prema kom će godina premijere biti 2023, mada ima glasova i koji tipuju na sam kraj 2022.

Naposletku, podsetićemo da su aktuelna i govorkanja prema kojima će tržištu biti ponuđena i nova generacija Lancije Ypsilon, s obzirom na činjenično stanje koje ukazuje na pun uspeh u prodaji aktuelnog modela u Italiji. Naime, uz Fiat Pandu, to nastavlja da bude najtraženiji model iz A segmenta, pa se u ovakvim čaršijskim pričama može pronaći i zrno nekakve logike, mada ostaje istina da je jedno tržište (ako nije kinesko) isuviše malo kako bi opravdalo investiciju u jedan model. A onda opet pomislimo na to da danas, skoro da i nema u ponudi „jednog modela“, već se isto vozilo nudi sa „hiljadu različitih amblema“.

Dakle, sve ostaje otvoreno!

AutoRepublika

(743)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zoca

Srpski izgovor mesta je Tihi.

Don

Najbolje da se svi proizvodjaci ujedine u jednu firmu da naprave jednu jedinu platformu , jedan motor na kojem mijenjaju 16 turbina ovisno o potrebi i da svaki onda od njih stavlja svoje značke i farove, tako će gospoda imati maksimalnu zaradu mislim na dioničare , firme će ionako spašavati države tj svi gradjani premda su u privatnim rukama, dočim dioničari neće okom trepnuti. Mediji su tu da sve to prikazu nužnim , globalizacijom, kako smo svi mi profitirali iz toga a VW će idalje imat najskuplje održavanje , hehe.

Mario

Mjesto se zove sad ću napisat kako se izgovara tajci…