1. Home
  2. Vesti
  3. Još nije gotovo – stiže Dodge Challenger Demon 170 Jailbreak
Još nije gotovo – stiže Dodge Challenger Demon 170 Jailbreak
2

Još nije gotovo – stiže Dodge Challenger Demon 170 Jailbreak

494
2
Podelite sa prijateljima:

Dodge Challenger je često bio predmet pisanja na sajtu AutoRepublike. Sve je započelo još početkom godine kada je korporacija Chrysler objavila da će prestati sa proizvodnjom ovog „mišićavka“ na kraju godine jer više ne uspeva da zadovolji zakone na račun izduvnih gasova, iako je i dalje izuzetno popularan (zadnje dve godine je privukao više kupaca nego glavni rivali Ford Mustang i Chevrolet Camaro).

Od tada je viđeno dosta specijalnih konfiguracija sa ciljem da se ova legenda pošalje u zasluženu penziju, a vrhunac je predstavljalo izdanje nazvano Demon 170.

Može se pohvaliti sa 6,2-litarskim benzincem koji uz pomoć kompresora razvija čak 1.025 konjskih snaga. Takav motor mu omogućava da ubrza od nule do 100 km/h za svega 1,6 sekundi i da pređe četvrtinu milje (402 metra) za samo 8,9 sekunde. To ga zapravo čini startnijim nego što je skupoceni Bugatti Chiron. Dodge je originalno obećao da će da sklopi 3.300 jedinica za američko tržište i još 300 primeraka za Kanadu.

Ali kako stvari stoje, američki proizvođač vozila nas je slagao (ako je za utehu, nije mu prvi put). Mnogobrojni mediji kažu da će Dodge da „tajno“ napravi još 40 vozila pod imenom Jailbreak („Bekstvo iz zatvora“) i to samo za specijalne mušterije. Kažemo ovu reč „tajno“ iz razloga što ovaj Jailbreak nikada nije reklamiran, pa ni zvanično predstavljen već su potecijalni kupci direktno kontaktirani i pružena im je prilika da potroše svoj novac.

Niko ne zna kako je Dodge izabrao 40 osoba, ali se pretpostavlja da su to one mušterije koje su poznate po velikoj kolekciji modela marki Dodge, Chrysler, Jeep i Ram i pritom su i ranije kupili sve specijalne konfiguracije Challengera.

I šta onda Jailbreak donosi? U prošlosti je takva oznaka bila rezervisana za specijalna izdanja standardnog Demona, ali kako 170 već ima snage na pretek, ovaj put mehanika nije taknuta. Štaviše, jedina opcija je na račun boje, pa je Dodge tako poslao potencijalnim kupcima uzorke legendarnih boja brenda kroz istoriju. Ovi su zatim izabrali onu koja im se najviše sviđa, a Dodge će zatim ofarbati njihov Jailbreak baš u tu boju.

To nam govori da postoje šanse da će neki Jailbreak zaista biti poseban, pod uslovom da se samo jedna mušterija odluči baš za tu boju, čime će verovatno značajno dobiti na vrednosti čim siđu sa proizvodne trake. Enterijer ovog automobila je takođe napucan opemom i neće imati nikakvu opciju.


Naravno, takva posebnost mora i da košta. Dok standardan Demon 170 ima cenu od 96.666 američkih dolara, za Jailbreak je potrebno izdvojiti čak 131.960 „zelembaća“. Voleli bismo da možemo reći da je ovo zaista kraj Challengera, ali se nikada ne zna.

Dodge je ranije rekao da je prestao da prima narudžbine tokom poslednjeg dana jula, dok će poslednji primerak ovog mišićavka sići sa proizvodne trake krajem decembra, što znači da postoji velika prilika da vidimo još po koje specijalno izdanje.

AutoRepublika

(494)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
dekiamg

A zasto bi „Voleli bismo da možemo reći da je ovo zaista kraj Challengera, ali se nikada ne zna“.
Licno bih voleo da je kraj za Tesla Model…i slicnim strujicima

Cuore sportivo

Zato sto su dosadni sa svim ovim imenima i nikad kraja tome. Nikad ne znas kad je kraj