1. Home
  2. Zelene strane
  3. Renault nudi popuste do 10.000 evra za zamenu starog dizela novim
Renault nudi popuste do 10.000 evra za zamenu starog dizela novim
6

Renault nudi popuste do 10.000 evra za zamenu starog dizela novim

4.80K
6
Podelite sa prijateljima:

Ali, u Nemačkoj.

Prvi proizvođač automobila koji je objavio da program podsticaja za nemačke kupce, u cilju zamene dizel vozila starije generacije za novi automobil je francuski Renault. Prilikom kupovine novog automobila, kupci – fizička lica, će dobiti popust koji dostiže cifru od deset hiljada evra, zavisno od konkretnih modela koji su u pitanju.

Objava Renaulta je stigla jutros, a u njoj se naglašava da važi do kraja novembra ove godine, i da fizička lica u zamenu mogu ostaviti vozila bilo koje marke, koja ispunjavaju bilo koju normu (od Euro 1 do Euro 5).

Potez francuskog proizvođača je usledio nakon brojnih javnih i političkih polemika vođenih u Nemačkoj, a nakon noćašnjeg postizanja sporazuma unutar vladajuće koalicije.

Interesantno će biti sagledati eventualne uticaje ovih dešavanja na tržišne prilike u manje razvijenim zemljama Starog kontinenta. Naime, prilikom zamene “staro za novo”, naši kupci moraju da prihvate da nakupci imaju neopisivu potrebu da se sa dvadesetak procenata ugrade i u kupoprodajnu cenu otkupljenog (starog) vozila, odnosno ne zadovoljavaju se samo ostvarenom maržom u transakciji prodaje novog automobila.

(4795)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Bas frustrira ta zelja nasih dilera da zarade i na prodaji novog i na otkupu polovnog automobila i znam da je trziste polovnih maltene prezasiceno i jako je tesko utopiti polovnjaka, ali oni bas preteruju. Ipak, mozds im se jer ima neobavestenih ili samo lenjih kupaca. Ja kad sam prodavao svoje automobile (prodavao sam dva pa koji se prvi proda) imao sam situaciju da auto koji je realno prodat za 5500 eur bude procenjen i za 5500, ali i za 1500 eur manje i to od dilera iste marke 🙂 E sad sampion je bila poznata Bg kuca koji je… Pročitaj više »

Miki

Najbolje je kad vas pozovu iz salona KIA u Bgd i ponude kafu i sok na telefon a za to vreme njihov strucnjak vrsi procenu.Dodjete u salon,nema kafe i soka;izadje expert i provoza auto,pogleda okolo i nikad nikome ne saopste cenu dok ne odete kuci pa vas zovu i kazu 2000e nizu od realne na oglasu i jos da platite prenos na njihovu firmu 2.5%.

moron

Šteta što kod nas ne ponude barem deseti deo tog popusta … Što se tiče „staro za novo“, oteram ja daleke 2004. godine 13 godina star suzuki vitaru u Verano, „na procenu“. Vele, „ne možemo više od 3.500 …“. Dam ga na oglas i ode ubrzo za 4.500, bez ikakvog cenkanja. Da sam tražio više, verovatno bih i dobio. Odvezem 2009. godine u Verano pet godina star 307 HDI. Kažu: „7.000“. Ja se samo nasmejem i odem, ispričam po podne komšiji, a za pet minuta dodje njegov zet, veli: „daj mi za 7.500, ali, sačekaj me za pare“. Rekoh: „Ma… Pročitaj više »

Dixon

A. Tek holidej u sapcu sta sve radi….

Balkanboj

Otprilike bi rezon bio, ponudiće 1000e manje od tržišne cene, računajući da dok ga oglase, uz neko vreme provedeno na njihovom placu dok se ne proda, i da će budući kupac spuštati cenu koliko može, zaraditi barem 500e. Meni su tako u Auto Čačaku procenili Fabiu, a za drugi (takođe polovan) mi spustili cenu za 500 kao „uslugu“). Nazovem ih sutradan i ponudim 1000e manje za njihov automobil koji sam hteo da kupim. Posle par dana, kako niko ne zove da potvrdi, odem do salona da vidim neki od novih automobila koji su bili dostupni, da kupim, kad eto ga… Pročitaj više »