1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model S – u savršenom stanju posle više od 160.000 pređenih kilometara
Tesla Model S – u savršenom stanju posle više od 160.000 pređenih kilometara
0

Tesla Model S – u savršenom stanju posle više od 160.000 pređenih kilometara

542
0
Podelite sa prijateljima:

Tesla Model S sa najvećom pređenom kilometražom u Velikoj Britaniji. U kakvom je stanju nakon takve eksploatacije?

Britanski Car magazine odgovara na dotično pitanje, kao i mnogo druga, u svom prilično dugom i detaljnom članku u vezi sa Tesla Modelom S, doji je pređao preko 160.000 kilometara (od 2013. godine).

Po publikaciji, tu je još jedan model koji je takođe prešao velik broj kilometara.

Većina današnjih automobila bez većih problema pređe distancu od 150.000 kilometara, a i 300.000 kilometara na odometru. Trenutno, svetski rekord drži Volvo P1800 iz 1966., vlasnika Irva Gordona, sa pređenih preko 3 miliona milja (skoro 5 miliona kilometara).

Mnogi automobili koji su prevalili duge distance su i dalje u dobrom stanju. To pre svega može da se zahvali redovnom i temeljnom održavanju. Dok neki automobili  i modeli prolaze veliki broj kilometara bez značajnijih problema, sa drugima baš i nije takav slučaj. Evo šta kaže izveštaj Autoweeka:

Ogromna većina luksuznih automobila, koja je u prodaji u SAD, dobija visoke ocene inicijalnog kvalieta. Dugoročni kvalitet, s druge strane, sasvim je drugačija stvar, te ima tendenciju da bude ne baš tako kristalno jasan zbog razlike u godinama, verzijama pogona, ponovljenih opoziva i (odsustva) adekvatnog održavanja od strane vlasnika.

S vremena na vreme se čini da je podjednako moguće pronaći vozilo koje nema problema unutar bilo koje modelne linije, kao i ono koje se čini sastavljenim isključivo od delova koji nisu prošli kontrolu kvaliteta.

Električni automobili sa pređenom velikom kilometražom su sve uobičajeniji, i mada postoje izuzeci, čini se da na duge staze mogu biti mnogo uspešniji od svojih SUS pandana.

Car magazine je proveo neko vreme sa Tesla Modelom S P85 iz 2013. godine, koje je im je iznajmio Chargemaster, najveći britanski provajder stanica za punjenje električnom energijom.

Publikacija je obezbedila mnoštvo informacija u vezi sa automobilom, njegovim izdanjem, ali u centru pažnje je električni pogon koji funkcioniše „bez greške“.

Baterija od 85 kWh je izgubila samo 15 kilometara autonomije, u odnosu na prvobitni domet od 385 kilometara. U članku se navodi da je jedini pronađeni nedostatak nešto izraženije zvišdanje motora.

Pored baterije i elektromotora, ostatak automobila je u neverovatno dobrom stanju.

Izvor: CAR

(542)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments